Bankier zkt zeilpartner

Peter De Proft zorgde voor ophefmakend nieuws: hij ruilde Bank Nagelmackers voor Fortis Investments. “Maar ik ben geen jobhopper,” beklemtoont de prille vijftiger. “Ik hoop hier zelfs tot mijn pensioen te kunnen blijven.”

Geen groot feest vorig jaar toen Peter De Proft 50 werd. “Neen, ik vond dat helemaal niet leuk,” bekent hij, lachend. “Maar de schok is voorbij. Misschien geef ik in de zomer toch nog een feest.” De Proft heeft nog een reden om te vieren. Vorige maand werd hij general manager Belgian Office van Fortis Investments. Die Fortis-dochter is een vermogensbeheerder met een marktaandeel van zowat 25 % in België. Een opvallend hoog marktaandeel, maar van De Proft worden nog meer vernieuwingen en expansie verwacht.

De Proft lijkt in zijn carrière nooit een andere werkplek te hebben gezien dan een bank. Bij de Banque Belge de l’Industrie kon hij in 1978 als flamand de service aan de slag. Enkele jaren later stapte hij over naar het Rentefonds bij de Nationale Bank van België. “Dat was nog in de tijd van de krijtjes en het hoofdrekenen,” herinnert De Proft zich. “Maar ik had wel stiekem een rekenmachine uit Zwitserland laten overkomen. Iedereen van de dienst kwam uiteindelijk aan mijn bureau staan en enkele jaren later kocht de bank zelf rekenmachines.” Na de NBB volgden Petercam en Nagelmackers.

De vader van drie dochters had ook zakenadvocaat kunnen en willen worden. “Ik twijfelde tussen een studie geneeskunde en rechten. Mijn vader wilde dat ik economie studeerde, dus koos ik rechten.” In zijn vrije tijd is De Proft nu onafhankelijk bestuurder bij het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, ondervoorzitter van de Belgische Vereniging van Asset Managers ( Beama) en bestuurslid bij de Filharmonie Vlaanderen. Maar De Proft houdt ook van moderne muziek, hij was zelfs op het jongste concert van Bruce Springsteen in België. Tot voor kort, tot zijn knieën het begaven, was hij ook een sportfanaat. Nu houdt hij het vooral bij golf en zeilen. Maar ook daar is de ambitie niet gering, De Proft droomt ervan om de Atlantische oceaan te doorkruisen met een zeilboot. Hij heeft nog wel een partner nodig. U kunt schrijven naar Fortis Investments, Brussel. A.G.

Peter De Proft (50).

Is: general manager Belgian Office bij Fortis Investments.

Vrije tijd: zeilen, golf (handicap 39), skiën.

A.G.

De vermogensbeheerder heeft een marktaandeel van zowat 25 %, maar van De Proft worden nog vernieuwingen en expansie verwacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content