Automatisch logistiek onthaal

© Getty Images/iStockphoto

Softwareplatform

Het Gentse Peripass ontwikkelt software waarmee productiebedrijven en logistiekedienstverleners de toegang tot hun site kunnen automatiseren. “Chauffeurs kunnen zich aanmelden op een buitenkiosk of een tablet waarop onze selfservicetoepassing wordt geïnstalleerd”, legt oprichter en CEO Leander Naessens uit. “De software kan ook het onthaal van andere bezoekers of aannemers voor zijn rekening nemen, maar onze focus ligt voornamelijk op de automatisering van de processen op logistieke sites.”

Financiering

Peripass werd begin 2016 opgericht met de financiële steun van een externe aandeelhoudersfamilie uit Brussel. Vorig jaar bracht een kapitaalronde extra middelen. “Met onze software kan je op het merendeel van de sites het onthaalpersoneel uitsparen”, zegt Leander Naessens. “De check-in en de doorlooptijd kan je reduceren tot de helft. Andere troeven zijn de lagere wachtkosten en een verhoogde procesefficiëntie. Onze toepassing geeft je ook realtime inzichten in de logistieke bezoekersstromen.”

Aanzienlijke markt

De software van Peripass heeft een potentieel bereik van 5000 sites in de Benelux, en zelfs een miljoen in Europa. “Daarnaast vormt de Antwerpse haven een belangrijke markt”, zegt Naessens. “We zijn sinds kort ook actief in Nederland. Elke logistieke speler of fabriek die minstens vijftig vrachtwagens per dag ontvangt, heeft baat bij onze toepassing. De meertaligheid van de applicatie is een bijkomende troef. Veel klanten in onze thuismarkt schakelen ons ook in voor hun buitenlandse vestigingen.”

Onafhankelijk

Het jonge bedrijf, dat zestien medewerkers telt, koos ervoor enkel software te ontwikkelen. Naessens: “Doordat we geen hardware maken, kunnen we een volledig open softwareplatform aanbieden. Onze klanten kiezen helemaal zelf welke hardware ze met onze toepassing willen aansturen. Het platform is erg makkelijk te configureren op eender welke apparatuur. Bovendien werken we met verschillende installatiepartners, die zorgen voor een vlotte implementatie op de site.”

Ondernemers tekenen hun zakenidee weleens op een bierviltje. Elke week stellen we een starter voor aan de hand van zo’n startersviltje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content