Audrey Hanard – Idealiste wordt voorzitter van bpost

De 36-jarige handelsingenieur geldt als een PS-benoeming, maar wordt ook wel eens een groen profiel toegedicht.

Als alles goed gaat, wordt Audrey Hanard op de aandeelhoudersvergadering van 12 mei benoemd tot de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van bpost. De 36-jarige handelsingenieur geldt als een PS-benoeming, al wordt haar ook wel eens een groen profiel toegedicht. Dat dankt ze wellicht aan de activiteiten die ze verricht bij Dalberg, een adviesbureau dat focust op sociale impact en duurzaamheid.

Hanard haalde na haar passage aan de Solvay Business School (ULB), ook nog een master in publiek management aan de Columbia University in New York. Ze verdiende haar eerste professionele strepen als consultant bij McKinsey. Daar werkte ze zeven jaar. In die tijd kreeg ze ook het bpost-dossier op haar bord.

Daarna was Audrey Hanard betrokken bij de opstart van de contractonderzoeksorganisatie Spectralys Biotech, maar na een jaar koos ze voor een carrière die aansloot bij haar wereldbeeld. Eerst bij Telos, waar ze welvarende filantropen probeerde te overtuigen om te investeren in een inclusieve en duurzame wereld. Sinds 2019 is ze partner bij Dalberg. Daardoor verdeelt ze een deel van haar tijd tussen Londen en Brussel.

De drietalige Hanard was ook tweeënhalf jaar voorzitter van De Vrijdaggroep. Die denktank met een belgicistisch kantje bestaat sinds 2013 en ontpopte zich tot een talentenbank voor jongeren tussen 23 en 35 jaar. Heel wat onder hen vinden intussen de weg naar kabinetten of functies als topambtenaar.

Haar idealisme blijft geen dode letter. Hanard is vrijwilligster bij Be education, een initiatief dat zich inzet voor de verbetering van de onderwijskwaliteit in België. Ze was ook betrokken bij Singa, een initiatief dat vluchtelingen in contact brengt met de lokale bevolking.

Audrey Hanard - Idealiste wordt voorzitter van bpost
© BELGA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content