Ask-Waldo, interne expertise makkelijker matchen

Wat doet Ask-Waldo? “Ask-Waldo vindt, verbindt en visualiseert de kennis en de expertise in een bedrijf”, zegt medeoprichter Chiel Haesendonck. “De app integreert zich naadloos in communicatietools als Slack en Microsoft Teams. Wanneer je daarin een vraag stelt, koppelt Waldo je automatisch aan de juiste expert.”

Is silodenken vaak een probleem? “Ja, in grote organisaties vloeit kennis van het ene departement maar moeilijk door naar andere afdelingen. De coronacrisis en de verplichte overstap naar afstands- en thuiswerk maakte dat probleem nog groter. Dankzij Ask-Waldo hoef je je vraag niet langer lukraak naar verschillende collega’s te sturen.”

Wie gebruikt Ask-Waldo? “We focussen op grote bedrijven die ofwel kennisintensief zijn, ofwel hun expertise sterk hebben verspreid”, zegt medeoprichter Robin Vanderschueren. “Er lopen pilootprojecten met onze eerste versie in België en Nederland.”

Hoe gebeurt de financiering? “Tot nu toe is alles gefinancierd met eigen middelen, maar er is vers kapitaal op komst van twee acceleratorprogramma’s waarvoor we geselecteerd zijn: het Belgische Birdhouse en het internationale Start-Up Chile”, zegt Haesendonck. “We zijn de derde Belgische start-up die geselecteerd raakte in het tienjarige bestaan van dat Chileense programma. Een voorwaarde is dat we ter plaatse actief zijn en Chilenen aanwerven. Santiago wordt daarom onze tweede uitvalsbasis.”

Wat brengt de toekomst? “Met het externe kapitaal zullen we onze artificiële-intelligentiemodellen nog verbeteren. De pilootprojecten laten toe onze app beter af te stemmen op de behoeften op de markt. Daarna willen we de tool uitrollen bij nieuwe klanten. Dat kan bij internationale spelers, via het platform in Chili, maar evengoed in de Benelux.”

Chiel Haesendonck: 'Met Ask-Waldo hoef je je vraag niet langer lukraak naar verschillende collega's te sturen'
Chiel Haesendonck: ‘Met Ask-Waldo hoef je je vraag niet langer lukraak naar verschillende collega’s te sturen’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content