Archivaris van de 21ste eeuw

Op 1 november 2006 smolten Nashuatec en Lanier definitief samen. Paul Vieijra werd general manager Belux.

A ls volbloed Antwerpsupporter zag Paul Vieijra een schoon- heidsfoutje in het afgelopen jaar: zijn ploeg slaagde er niet in om de deur naar eerste nationale te forceren. “Dit jaar spelen we kampioen, daar ben ik 100 % zeker van. Overigens was ik daar vorig jaar rond deze tijd ook al van overtuigd.”

Vieijra, general manager van Nashuatec, ging op professioneel vlak voluit voor het offensief. “We hebben keihard gewerkt en mogen tevreden zijn over wat we bereikt hebben. Ik merk het ‘s morgens als ik voor de spiegel sta: de goesting om erin te vliegen, druipt ervan af. Dezelfde houding zie ik bij mijn collega’s.”

In het afgelopen jaar werden een paar belangrijke knopen doorgehakt. “Hardware is een grondstof geworden. Als je alleen dozen verkoopt, beland je in een prijzenslag. Het komt erop aan om toegevoegde waarde te brengen. Met toegevoegde waarde bedoel ik documentmanagement door scanning, archivering enzovoort. Die stap brengt grote investeringen mee.”

Bij Nashuatec werken 450 mensen, ongeveer 5 % meer dan vorig jaar. Een goed hr-beleid is voor een bedrijf van die omvang onmisbaar. “We zien fier dat Vacature ons heeft uitgeroepen tot één van de vijf beste salesscholen van België. De kennis en vaardigheden van de salesmensen zijn erg belangrijk. Ze moeten de businessprocessen van de klant zo doorgronden dat ze niet louter als verkopers maar veel meer als consultants worden beschouwd. Op die manier creëren ze pas echte meerwaarde, want de klant zal met al zijn problemen op het gebied van documentmanagement naar hen toe stappen.”

Over enkele weken gaat Nashuatec verhuizen. “We gaan naar een gloednieuw gebouw in Vilvoorde, pal tegenover VTM. Momenteel zitten onze medewerkers nog over twee gebouwen verspreid en dat komt de communicatie zeker niet ten goede. In de nieuwbouw zitten we allemaal samen in een open ruimte, er zijn geen aparte kantoren meer. Op die manier wordt de samenhorigheid en samenwerking versterkt. Uiteraard zijn er wel aparte ruimtes voor vergaderingen bijvoorbeeld.”

Paul Vieijra vindt het belangrijk dat Nashuatec niet alleen winst nastreeft, maar ook andere verantwoordelijkheden op zich neemt. “Winst is belangrijk, maar een bedrijf moet iets meer voorstellen. Daarom zijn we gaan samenwerken met Child Focus. Enkele medewerkers zijn in een aantal klassen van het lager onderwijs gaan spreken over de internationale dag van de vermiste kinderen en het werk van Child Focus. Zo hebben we maar liefst 2000 kinderen kunnen bereiken. Dat soort initiatieven versterkt ook de band tussen de werknemers.”

PAUL VIEIJRA (NASHUATEC)

IS: general manager van Nashuatec Belux

VRIJE TIJD: gezin, (lekker) eten, voetbal (Antwerp!)

JST

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content