ANKERPRIJS VOOR RIK DE NOLF

OFFENSIEVE STRATEGIE.

Rik De Nolf, gedelegeerd bestuurder van Roularta Media Group ( RMG), uitgever van onder andere Trends, heeft de Ankerprijs ontvangen. Die prijs wordt jaarlijks toegekend aan de Vlaamse bedrijfsleider die tijdens het afgelopen jaar het best de verankeringsstrategie heeft waargemaakt.

“Verankering betekent dat de strategische beslissingsmacht in eigen land blijft. Daarin zijn we zeker geslaagd met VTM. En omdat we, na de verankering van VTM in een combinatie van twee Vlaamse groepen – Roularta en De Persgroep – een te zware schuldenlast hebben willen vermijden, zijn we vorig jaar met RMG naar de Brusselse beurs getrokken. Voorts is onze strategie – in een bewegend landschap met agressieve internationale mediagiganten – gericht op het sluiten van allianties met buitenlandse partners op terreinen waar we stevig in onze schoenen staan. We nemen daarbij telkens zélf het initiatief,” aldus Rik De Nolf.

Roularta neemt deze week via dochter Publindus 50% (met een optie op 100%) in InvestNet, een jong Belgisch bedrijf dat de populaire websites het.beleggers.net en les.investisseurs.net uitbaat. Met deze participatie toont RMG zijn intentie om een belangrijke speler te worden in het elektronisch uitgeven. Inkomsten zullen voortkomen uit partnerships op het vlak van e-commerce, advertising en activiteiten als infobroker.

De resultaten van RMG over 1998 waren beter dan aangekondigd in de prospectus bij de beursintroductie eind november vorig jaar: de mediagroep realiseerde een operationele cashflow van 2,126 miljard of 14,3% marge ten overstaan van de bedrijfsopbrengsten; de netto courante winst bedroeg 863 miljoen (of een price/earnings ratio van 23,36).

Onder het voorzitterschap van Mieke Offeciers ( VEV) zetelen in de jury voor de Ankerprijs: het NCMV, de Kamer van Koophandel van Antwerpen, de Kamer voor Handel en Nijverheid van Kortrijk, het Vlerick Instituut voor Bestuurders, het zakenadvocatenkantoor Loeff Claeys Verbeke, beursvennootschap Corluy-Vlam 21, de Financieel-Economische Tijd, De Standaard en Trends. De vorige winnaars waren Aimé Desimpel en Piet Van Waeyenberge (1994), Luc Bertrand en August Van Put (1995), Jo Lernout en Pol Hauspie samen met Christian Dumolin (1996), Marcel Cockaerts (1997) en Jan Huyghebaert (1998).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content