Andere provincie, dezelfde uitdagingen

© M. Bronckaerts

WIE

Kris Claes (54)

IS

Gedelegeerd bestuurder Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

WAS

Claes is sinds 2019 lid van het managementcomité van Voka, het overkoepelende orgaan boven de Voka-afdelingen. Bij Voka – KvK Limburg nam hij acht jaar lang de rol van directeur Belangenbehartiging en Talent op zich. Voordien was Claes algemeen directeur van Youth At Risk (YAR) Vlaanderen, een organisatie die hij in 2006 oprichtte. YAR Vlaanderen zet zich in voor de herintegratie van kwetsbare jongeren. “De samenwerking tussen het onderwijs en de ondernemerswereld is heel belangrijk”, zegt Claes.

WIL

“De voorbije acht jaar heb ik meegebouwd aan de groei van Voka – KvK Limburg. Ik heb samengewerkt met een heel sterk team en kon zo ondernemers ondersteunen en laten groeien”, vertelt Claes. “De noden van ondernemers stoppen natuurlijk niet aan de provinciegrens. Het brede netwerk en de ervaring die ik heb opgebouwd, zal ik ook kunnen inzetten voor de ondernemers in Vlaams-Brabant. Ik kijk ernaar uit de uitdagingen in de regio beter te leren kennen.”

Daniëlle Vanwesenbeeck, de voorzitter van de raad van bestuur van Voka – KvK Vlaams-Brabant, is opgetogen met de benoeming van Kris Claes. “Ik ben ervan overtuigd dat Kris de juiste man is om samen met Voka de ondernemers van Vlaams-Brabant verder te doen groeien. Voor mij zijn de drie prioriteiten voor de nieuwe gedelegeerd bestuurder de stem van Voka krachtiger te maken voor onze ondernemers, onze regiowerking verder uit te werken en de samenwerking tussen lokale besturen en de ondernemers te versterken, en onze leden te ondersteunen in actuele thema’s zoals groei, internationalisering, innovatie, duurzaamheid en digitalisering.”

VRIJE TIJD

“Ik train om in het najaar mijn derde marathon te lopen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content