Alwéér nieuwe kaartjes

Zes maand geleden werd Electro Begaux overgenomen door Internatio-Müller. Nu wordt de naam gewijzigd. Duidelijk teken dat groepssynergieën centraal staan.

Manu Nys moet voor de tweede keer in zes maanden van naamkaartje veranderen. Zaakvoerder-vennoot van Electro Begaux stond daarop te lezen tot in het voorjaar. Sinds 25 maart is hij vennoot af. Samen met Robert Demilie en Robert Verstraete verkocht hij de aandelen van die Antwerpse onderneming – met 200 jaar geschiedenis, teruggaand op de metaalconstructeur Schaeffer – aan de Nederlandse groep Internatio-Müller (IM). “Geen opvolging”, luidt de hoofdreden om te verkopen. De drie vroegere vennoten blijven wel de operationele managers, met Nys als gedelegeerd bestuurder.

Een beslissing van eind september maakt dat de naamkaartjes alweer gewijzigd moeten worden: de naam wordt Begaux Imtech. Want Imtech, de divisie “techniek” van IM waaronder Electro Begaux thuishoorde, wil bij de diverse dochters eenzelfde logo voeren. Daartoe worden o.a. ook de automatiseringsdochters Elro (Schoten) en EIJ Janssen (Deurne) samengevoegd tot Imtech Automation.

Begaux Imtech telt een 150 werknemers. De omzet in 1998 was net geen 500 miljoen, de bedrijfswinst 17 miljoen, het nettoresultaat 7 miljoen frank. “De laatste acht jaar komt 30% van de omzet voort uit de aanleg van telecommunicatienetwerken (cabling solutions)“, licht Manu Nys toe. “Dat is een business die jaarlijks sterk groeit. Het aanleggen van zulke netwerken verschilt niet veel van het installeren van elektriciteitsinstallaties.” Als referenties kan Nys projecten voorleggen, zoals bij Generale Bank, KBC, Procter & Gamble, Shell en zelfs Microsoft.

Het bedrijf is actief in heel Vlaanderen, Brussel en Luik. Het is gevestigd aan de Jordaenskaai, maar komt volgend jaar langs de E314 (naast de Hugo Van Praag-zetel) waar ook Imtech Automation zal huizen. De groep – Imtech België haalt geconsolideerd 3 miljard frank omzet – wil zoveel mogelijk synergieën laten spelen. Nys: “Imtech beheerst nu in België het complete spectrum van technologie in systemen en installaties: elektriciteit, cabling solutions, airconditioning, verwarming, … Zo kunnen we klantgerichte en flexibele totaaloplossingen aanbieden. Concreet zijn we sinds de overname al enkele keren samen met andere Imtech-dochters in projecten gestapt, o.a. bij Janssen Pharmaceutica. Door nu tot zo’n groep te behoren verwachten we op korte termijn een omzetstijging met 10 tot 15% en een verbetering van de rendabiliteit.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content