Alles onder een dak

Eind juni opende U Antwerp de deuren. De hippe naam staat voor een nieuw project van de sterrenkok Viki Geunes en zijn vrouw Viviane Plaquet van restaurant ‘t Zilte. Ze gingen een verbond aan met de programmamaker Hans Otten en zijn vrouw Colette Van Remortel. De twee koppels smeedden al geruime tijd plannen over een vernieuwend, laagdrempelig concept. Het moest een totaalbeleving worden, met de mogelijkheid onder één dak te eten, te drinken en te slapen. Die plannen werden werkelijkheid toen de eigenaar van twee oude, leegstaande en goed gelegen panden bij hen aanklopte.

U Antwerp ligt op het trendy Eilandje in het zicht van het Museum Aan de Stroom (MAS) en bestaat uit een boetiekhotel met vijftien kamers, een luxebrasserie en een foodbar. Voor de deur is een groot terras dat uitkijkt over de Nassaubrug en de jachthaven. De binnenhuisarchitecte Karine Ribbens van April One is verantwoordelijk voor de inrichting, die hedendaags, warm, chic en rustgevend is. De keuken wordt geleid door Tommy Cavaliere.

In de foodbar, waar de keuken van 12 tot 22.30 uur is geopend, kan men laag loungen of hoog aan de bar zitten om iets te drinken en van hapjes te peuzelen: sardines op pan crystal (14 euro), ganzenlever met gepekelde groenten en toast (16 euro), een kleine burger (14 euro), … Voor de brasserie U Eat creëerde Viki Geunes een kaart met aantrekkelijke gerechten met wereldse smaken. Wij kozen een tafeltje in het restaurant en bestelden een glaasje Ecker Steinberg Wagram Grüner Veltliner 2016 (6 euro). Er is een gevarieerde wijnkaart met een boeiende selectie flessen onder 40 euro. Wij lieten ons leiden door de sommelier Tom Ieven (8 jaar ‘t Zilte). Er waren hapjes om te delen, zoals ontbeende en gelakte kippenvleugels met hoisinsaus (11 euro) en een wrap van krokant gestoomde groentjes opgediend met een lichte kruidendip (7 euro). Er waren twee voorgerechten: het smakelijke vlees uit de poten van koningskrab combineerde de chef met beetgare witte boontjes en chorizo (29 euro) en delicate, kleine hangcultuurmosselen verschenen in een lekkere jus met Provençaalse kruiden en aioli (18 euro). Als hoofdgerechten kozen we het malse en smakelijke vlees van hoevekip met ragout van de boutjes en gremolata (27 euro) en tartaar van rund, minder pikant dan gevraagd, met een rauw eigeel, opgelegde groenten, lekkere mesclun en te hard gebakken frieten (24 euro). We sloten af met een klassieke vacherin van vers gedraaid ijs, rode vruchten, met balsamicoazijn gevulde frambozen en meringue (10 euro).

Pieter Van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content