‘Alles lijkt te lukken’

SCOTTIE SCHEFFLER Weinig waarnemers hadden zo'n bliksemsnelle klim naar de top voorspeld. © Getty Images

Met zijn overwinning in de 86ste editie van de Masters bevestigde de 25-jarige Amerikaan Scottie Scheffler dat hij de jongste tijd op een heel hoog niveau staat te spelen. Begin dit jaar had de Texaan nog geen enkel toernooi van de PGA Tour op zijn naam kunnen schrijven. Vandaag is hij de nummer één van de wereld en won hij in amper drie maanden tijd vier toernooien: Phoenix, Orlando, Austin en nu ook de Masters.

Scheffler was laureaat van de US Amateur en stapte in 2018 over naar de profs. Vooral de jongste jaren gaat het crescendo. In 2021 kreeg hij een wildcard voor de Ryder Cup dankzij twee toptienplaatsen in de US en de British Open. Weinig waarnemers hadden zo’n bliksemsnelle klim naar de top voorspeld. “Het is alsof ik in een droom leef. Alles lijkt te lukken”, zei Scheffler na zijn vierde toernooiwinst van het jaar. En het succes verandert hem niet: de jonge Amerikaan blijft bescheiden en met beide voeten op de grond staan.

In Augusta maakte Scheffler grote indruk. Hij was top in alle onderdelen van het spel en kwam op geen enkel moment in de problemen. Hij voerde het klassement aan vanaf de tweede ronde, hield de comeback van de Noord-Ier Rory McIlroy af en domineerde ook zijn laatste rivaal, de Australiër Cameron Smith.

Toch kreeg Scheffler in Augusta niet alle aandacht. Het voetlicht zocht ook de 46-jarige Tiger Woods. Dertien maanden na het auto-ongeval waarbij hij bijna zijn rechterbeen verloor, en twee jaar na zijn laatste officiële wedstrijd verwachtte niemand dat de Amerikaan ooit nog op de greens van de Masters te zien zou zijn. De opwinding was dan ook groot toen Woods zijn balletje op de tee van de eerste afslag legde.

Na twee best indrukwekkende eerste rondes kreeg Woods het fysiek moeilijker, ging hij minder gemakkelijk stappen en verloor terrein. De vroegere nummer één van de wereld finishte als 46ste, maar oogstte de bewondering van kenners en het publiek.

Hoe dan ook was duidelijk dat Woods nog niet aan zijn pensioen toe is. De voorbije tien jaar raakte hij zowel fysiek als mentaal in de knoei. Maar telkens weer vond hij de kracht om terug te keren, terwijl anderen in zijn situatie al lang de handdoek hadden gegooid. “Je mag nooit opgeven”, zei hij. “Je moet altijd voor je droom blijven gaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content