‘Alles draait om standaardisering’

Jo Cops

WIE

Jo Cops (54)

WORDT

De treasurer van International Electrotechnical Commission (IEC). Hij is de eerste Belg die die functie bekleedt. IEC is een wereldwijde organisatie die internationale standaarden voorbereidt en publiceert voor alle elektrische, elektronische en gerelateerde technologie. Bijna 20.000 deskundigen uit de industrie, de handel, de overheid, test- en onderzoekslaboratoria, de academische wereld en consumentenorganisaties nemen deel aan IEC-activiteiten.

WAS

Jo Cops startte zijn carrière in 1990 bij Sony Belgium en bekleedde vervolgens managementfuncties bij Sony Europe, de Belgische aanbieder van media- en telecommunicatiediensten Telenet en Alpha Technologies Europe. Vanaf 2013 leidde Jo Cops het Belgisch Elektrotechnisch Comité.

Cops was ook de vaste afgevaardigde voor België in de Europese normalisatie-organisatie Cenelec en lid van de werkgroep Policy en de BT Efficiency-groep.

WIL

“In mijn functie zijn transparantie en het aanleveren van de juiste data om tot een betere besluitvorming te komen, de belangrijkste aandachtspunten”, zegt Cops. “In mijn nieuwe job zal veel draaien om standaardisering van nieuwe technologie. We hebben heel wat technische expertise in België en veel experts uit de Belgische industrie werken mee aan standaardisering. Nu kunnen we die standaardisering ook strategisch sturen.”

“De focus op het financiële wordt ook essentieel, omdat dat een weerspiegeling is van de bedrijfsprestaties van IEC. De geldstroom beïnvloedt en wordt beïnvloed door alle bedrijfsfuncties. In die zin heeft de rol van een treasurer of een kasbewaarder niet alleen meer betrekking op financiële overzichten en de klassieke boekhouding, maar ook op acties om IEC en zijn leden toegevoegde waarde te geven.”

WAT IN VRIJE TIJD

Muziek en tennis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content