‘Afdeling financieel recht uitbouwen’

WIE

France Wilmet (52)

WORDT

Vennoot bij advocatenkantoor Janson Baugniet

WAS

“Ik begon mijn loopbaan als advocaat bijna dertig jaar geleden precies in dit kantoor. Ik combineerde mijn stage bij Janson Baugniet met een bijzondere licentie economisch recht (ULB), waarna ik naar de Verenigde Staten vertrok en een master in vergelijkend recht aan de New York University (NYU) behaalde. Daarna ging ik aan de slag bij een Frans zakenadvocatenkantoor in Parijs. Na twee jaar keerde ik terug naar België. Eerst werkte ik bij kantoor Liedekerke, vervolgens bij het toen aan Ernst & Young verbonden advocatenkantoor om uiteindelijk bij het Britse kantoor Simmons & Simmons te komen als vennoot. Veertien jaar lang bouwden we er aan een expertise in financieel recht.”

WIL

“Behalve advocaat ben ik ook assistent aan de ULB en plaatsvervangend raadsheer bij het hof van beroep in Bergen. Ik heb de alternatieven grondig afgewogen. Ik wou een kantoor waar een advocaat zowel juridische excellentie, een onberispelijke zin voor ethiek, maar ook een gemoedelijke en ambitieuze sfeer aantreft. Ik heb ook Angelsaksische kantoren overwogen, maar die piste liet ik snel varen. De effecten van de brexit zullen zich ook in het financieel recht laten voelen. Londen zal op dat gebied niet langer de bevoorrechte toegangspoort tot Europa zijn.

“Een andere reden voor mijn keuze is de onafhankelijkheid van Janson Baugniet. Die stelt ons in staat samen te werken met buitenlandse advocatenkantoren die gespecialiseerde expertise zoeken. We kunnen ook internationale teams opzetten op basis van de behoeften van de cliënt. In de afdeling Banking & Finance wil ik de afdeling financieel recht verder uitwerken.”

WAT IN VRIJE TIJD

“Samen met mijn echtgenoot en twee zonen van 21 en 18 jaar hou ik van reizen en skiën. Voorts beleef ik veel plezier aan de renovatie van ons huis in het zuidwesten van Frankrijk.”

MVA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content