Aantal inschrijvingen daalt

1 In de eerste twee maanden van 2021 zijn de inschrijvingen van nieuwe motoren en scooters met 24 procent gedaald in vergelijking met dezelfde periode in 2020. In januari was er een daling van 37 procent, in februari van 12 procent. Veel heeft te maken met het slechte weer in die maanden en met de vertraagde levering van nieuwe motoren door de coronapandemie.

2 Yamaha, dat vorig jaar met een klein verschil het nummer twee was achter BMW, is teruggevallen naar een zevende plaats. Dat heeft alles te maken met de verandering van importeur. Tot en met 2020 zat de import bij D’Ieteren, nu bij Yamaha zelf. Door administratieve aanpassingen konden nog niet alle nieuwe motoren en scooters van Yahama worden ingeschreven.

3 Harley-Davidson heeft onlangs de Pan America gelanceerd en wordt daarmee actief in het populaire trailsegment. Het gaat om reisenduro’s waarmee je in principe van de gebaande wegen kunt afwijken. Zulke motoren worden ook vaak voor het woon-werkverkeer gebruikt. De avontuurlijke Harley heeft een nieuw ontwikkeld vloeistofgekoeld motorblok van 1252 cc met een vermogen van 150 paarden (112 kilowatt) bij 9000 toeren per minuut. De instapprijs is 16.495 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content