4 x Range Rover D250

1. Range Rover is zo’n krachtige naam dat velen denken dat het een merk is. Niet dus: het merk is Land Rover. Daaronder zitten drie productlijnen: Range Rover (met zijn afgeleiden), Discovery (klassiek en sport) en Defender. Het is zo verwarrend dat al jaren wordt gediscussieerd over de optie om de drie lijnen als zelfstandige merken te profileren.

2. Zoals iedere Range Rover verslindt ook deze vijfde generatie sneeuw, modder en water. Om door water van 90 centimeter diep te rijden, of een helling van 45 graden op of af te rijden, zitten zoveel hulpsystemen in de auto, dat je geen kenner meer moet zijn om zwaar terrein te verschalken.

3. Wie bezwaar heeft tegen leder in het interieur, krijgt voor het eerst een alternatief: zacht maar stevig zittend polyurethaan, dat aanvoelt als leder maar 30 procent lichter is en 75 procent minder CO2 uitstoot bij de productie.

4. Het koetswerk is heel minimalistisch: geen uitstulpingen, opzetstukken of andere zaken die uitsteken. Zelfs de klinken zitten verzonken in de deur. Mooi en vloeiend, en vooral goed voor de luchtweerstand: een coëfficiënt van 0,30 is erg scherp voor een grote terreinwagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content