3 vragen aan Stanislas Gokelaere

Galeriehouder Gokelaere &Robinson

Designgalerie Le Beau bestaat vijf jaar, verandert van naam en opent een filiaal in Knokke. Waarom?

“De voorbije twee jaar organiseerde ik met mijn vrouw Celine Robinson kooptentoonstellingen met historisch design op twee mythische plaatsen in Knokke: de Jenny & Luc Peire Stichting en het Zwart Huis. Hoewel onze hoofdzetel in Brussel is, zagen we het potentieel van die badstad. Er is een enorme concentratie aan liefhebbers van kunst en design, die je nergens anders in België vindt.”

Tien beursdeelnames in vijf jaar: gaat u op dat elan verder?

“Nee, we hebben Tefaf, PAD Paris, PAD Londen en Brafa gedaan, maar we beperken onze beursdeelnames vanaf nu. We concentreren ons op ons werk als galerist: goede designobjecten vinden, boeiende tentoonstellingen maken en publicaties verzorgen.”

Waarom maakte u de overstap van het bedrijfsleven naar de kunstwereld?

“Ik ben de zoon van twee kunsthandelaars, maar ik studeerde aan de Solvay Business School in Brussel en werkte 25 jaar in de financial consultancy en private equity. Ik wilde eerst mijn financiële kennis combineren met mijn passie voor kunst door een kunstfonds op te richten. Ik beschouw dat als mijn overgang tussen twee werelden. Nu concentreer ik me voor honderd procent op kunst en design.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content