'Wij leggen de werkgever de verplichting op om overleg te plegen met werknemers en duidelijke afspraken te maken', zegt Peeters. 'Er moet beslist worden of werknemers verplicht zijn te antwoorden op mails of sms'en in het weekend of na de werkuren. Er moet zelfs overlegd worden of het een optie is om het technisch onmogelijk te maken nog berichten buiten de werkuren te ontvangen.'

Peeters had eind juni al aangegeven met de sociale partners te willen samenzitten over 'deconnectie', om naar Frans voorbeeld werknemers het recht te geven om buiten de kantooruren niet meer op hun werkmails te moeten antwoorden of bereikbaar te zijn voor hun baas.

'Wij leggen de werkgever de verplichting op om overleg te plegen met werknemers en duidelijke afspraken te maken', zegt Peeters. 'Er moet beslist worden of werknemers verplicht zijn te antwoorden op mails of sms'en in het weekend of na de werkuren. Er moet zelfs overlegd worden of het een optie is om het technisch onmogelijk te maken nog berichten buiten de werkuren te ontvangen.' Peeters had eind juni al aangegeven met de sociale partners te willen samenzitten over 'deconnectie', om naar Frans voorbeeld werknemers het recht te geven om buiten de kantooruren niet meer op hun werkmails te moeten antwoorden of bereikbaar te zijn voor hun baas.