Sinds het dieptepunt in maart 2009 zijn de beurzen al fors gestegen. Is het dan nu nog het moment om in te stappen? Of wachten we beter op een correctie? Knut Huys, fondsenspecialist van Deutsche Bank, stelt een beleggingsplan voor als concrete oplossing voor de twijfelende belegger.

Beursgenoteerde fondsen (ETF's) en indexfondsen winnen almaar aan populariteit. Na de Amerikaanse markt veroveren ze nu ook de Europese. Wat zijn het precies? Welke zijn de voordelen? En is er ook voor klassieke fondsen nog een plaats in het universum? Knut Huys van Deutsche Bank beantwoordt deze vragen.

Er zijn banken die alleen hun eigen fondsen aanbieden aan hun klanten, maar daarnaast zijn er ook financiële instellingen die in hun aanbod fondsen opnemen van externe en onafhankelijke fondsbeheerders. Deutsche Bank behoort tot die laatste groep en is dus een voorstander van de zogenaamde "open architectuur". Knut Huys, fondsenspecialist van Deutsche Bank, legt uit waarom.

Wie zelf liever niet al te veel tijd en energie stopt in het beheer van zijn effectenportefeuille kan kiezen voor een professioneel beheerder die helpt bij de selectie van geschikte fondsen. Knut Huys van Deutsche Bank vertelt ons wie in aanmerking komt zo'n beheerder en met welke kosten er rekening dient te worden gehouden.