In de begroting van 2011 zijn er al evenmin middelen voor ingeschreven, verklaarde Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V) dinsdag.

De verzekering gewaarborgd wonen is een gratis verzekering voor mensen met een klein of gemiddeld inkomen die een hypothecaire lening afsluiten voor het bouwen, kopen of renoveren van een woning.

Wanneer een kandidaat plots onvrijwillig werkloos of arbeidsongeschikt wordt, voorziet de overheid een tegemoetkoming in de aflossing van de lening.

In Vlaanderen bestaat de regeling al jaren en ook Brussel besliste twee jaar geleden om de verzekering in te voeren. Het Brussels gewest kampt immers met grote woonnoden. De grote bevolkingsaangroei in het gewest zet druk op de woonmarkt. Tegelijk jagen de hoge woningprijzen gezinnen de stad uit.

Opmerkelijk is dat de Brusselse regering voor 2011 156 miljoen euro uittrekt voor woonbeleid, maar niets voor de verzekering gewaarborgd wonen. Zo krijgt het Brussels Woningfonds, dat goedkope leningen biedt aan mensen met een laag inkomen, fors meer middelen, net omdat meer Brusselaars een eigen huis zouden kunnen kopen.

Debaets heeft aangekondigd staatssecretaris voor Huisvesting Christos Doulkeridis aan te manen om snel werk te maken van de nodige uitvoeringsbesluiten.

In de begroting van 2011 zijn er al evenmin middelen voor ingeschreven, verklaarde Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V) dinsdag. De verzekering gewaarborgd wonen is een gratis verzekering voor mensen met een klein of gemiddeld inkomen die een hypothecaire lening afsluiten voor het bouwen, kopen of renoveren van een woning. Wanneer een kandidaat plots onvrijwillig werkloos of arbeidsongeschikt wordt, voorziet de overheid een tegemoetkoming in de aflossing van de lening. In Vlaanderen bestaat de regeling al jaren en ook Brussel besliste twee jaar geleden om de verzekering in te voeren. Het Brussels gewest kampt immers met grote woonnoden. De grote bevolkingsaangroei in het gewest zet druk op de woonmarkt. Tegelijk jagen de hoge woningprijzen gezinnen de stad uit. Opmerkelijk is dat de Brusselse regering voor 2011 156 miljoen euro uittrekt voor woonbeleid, maar niets voor de verzekering gewaarborgd wonen. Zo krijgt het Brussels Woningfonds, dat goedkope leningen biedt aan mensen met een laag inkomen, fors meer middelen, net omdat meer Brusselaars een eigen huis zouden kunnen kopen. Debaets heeft aangekondigd staatssecretaris voor Huisvesting Christos Doulkeridis aan te manen om snel werk te maken van de nodige uitvoeringsbesluiten.