Dat bleek uit een enquête bij vastgoedprofessionals in de Benelux, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Polen en Rusland van Ernst & Young. Slechts 19 procent denkt dat het transactievolume in 2013 toeneemt. Drie keer zoveel vreest het tegendeel.

"Het vertrouwen in kantoren vermindert, ook in Brussel", vreest ook Wouter Neven, vastgoedadvocaat bij Lydian. "Door de besparingsmaatregelen vrees ik dat de transactiemarkt voor overheidskantoren daalt. Er is wel meer vertrouwen in rusthuizen en seniorieflats."

In Duitsland, Luxemburg en Frankrijk voorspelt het merendeel van de respondenten de heropleving van de vastgoedmarkt.

Als er in België een herstel komt, zegt de E&Y-studie, is dat door verkopen bij de herstructurering van bestaande vastgoedtransacties. België blijft wel een attractief land voor investeerders, gelooft 84 procent van de geënquêteerden. (HB)

Dat bleek uit een enquête bij vastgoedprofessionals in de Benelux, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Polen en Rusland van Ernst & Young. Slechts 19 procent denkt dat het transactievolume in 2013 toeneemt. Drie keer zoveel vreest het tegendeel. "Het vertrouwen in kantoren vermindert, ook in Brussel", vreest ook Wouter Neven, vastgoedadvocaat bij Lydian. "Door de besparingsmaatregelen vrees ik dat de transactiemarkt voor overheidskantoren daalt. Er is wel meer vertrouwen in rusthuizen en seniorieflats." In Duitsland, Luxemburg en Frankrijk voorspelt het merendeel van de respondenten de heropleving van de vastgoedmarkt. Als er in België een herstel komt, zegt de E&Y-studie, is dat door verkopen bij de herstructurering van bestaande vastgoedtransacties. België blijft wel een attractief land voor investeerders, gelooft 84 procent van de geënquêteerden. (HB)