WDP plaatst nog een extra groeiversnelling (video)

Joost Uwents © belga
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

De resultaten van de gereglementeerde vastgoedvennootschap over 2020 ogen fraai en de vooruitzichten zijn rooskleurig.

De coronapandemie heeft het cruciale belang van de logistieke sector meer dan ooit benadrukt, zegt Joost Uwents, de topman van WDP, in het jaarrapport van de gereglementeerde vastgoedvennootschap (gvv). WDP maakt sinds maart van 2019 deel uit van de Bel-20, precies het jaar waarin de gvv twintig jaar beursnotering vierde.

Corona

Ondanks de coronapandemie steeg de bezettingsgraad nog: van 98,1 eind 2019 naar 98,6 procent eind 2020. De gemiddelde looptijd van de huurcontracten in de WDP-portefeuille bedraagt 5,9 jaar. Door de opkomst van de e-commerce is er een structureel stijgende vraag naar extra capaciteit om goederen op te slaan. De coronapandemie versterkte dat nog. Anderzijds maakt de structurele daling van de rente expansie goedkoop, wat rendementsaandelen als gvv’s (voorheen bevaks) extra aantrekkingskracht geeft. Koppel daar een ervaren en kwalitatief sterk management aan vast, en je hebt alle ingrediënten voor het sterk beursverhaal. De return van het aandeel WDP (koersstijging + dividend) lag afgerond 800 procent hoger dan die van de Bel-20 overde voorbije tien jaar.

Lees verder onder de video

Groeiplan

In het kader van het strategische groeiplan 2019-2023 identificeerde WDP vorig jaar 450 miljoen euro aan nieuwe investeringen. Het groeitempo wordt nog opgetrokken. Het gecumuleerde investeringsvolume stijgt tegen eind 2023 met 500 miljoen euro, van 1,5 naar 2 miljard. Dat moet de winst per aandeel tegen eind 2024 op 1,25 euro per aandeel brengen. In 2020 is die gestegen tot 1,00 euro, een toename met 8 procent. Dat ligt in lijn met de prestaties van de voorgaande jaren. De schuldgraad bedroeg eind december 46,6 procent, vergelijkbaar met de 46,7 procent van eind 2019. WDP beschikt over een liquiditeitsbuffer van ruim 700 miljoen euro aan onbenutte kredietlijnen. De grootste onder de gvv’s gespecialiseerd in logistiek vastgoed is actief in België (aangevuld met wat Luxemburg en Noord-Frankrijk), Nederland en Roemenië. In 2019 richtte WDP een joint venture op met VIB Vermögen, voor de verdere ontwikkeling van een portefeuille logistiek vastgoed in Duitsland. In 2020 volgde de aankoop van een site in Bottrop, in de staat Noord-Rijnland-Westfalen.

Aandeel

Bij de bekendmaking van de jaarcijfers uitte WDP de ambitie om de winst per aandeel dit jaar te laten stijgen van 1,00 naar 1,07 euro per aandeel (+7%). Over het boekjaar 2020 wordt, zoals voorzien, een dividend uitgekeerd van 0,80 euro per aandeel (+8%). De ambitie is dat op te trekken naar 0,86 euro per aandeel over het lopende boekjaar 2021. Tegen 2024 zou het dividend de magische grens van 1 euro per aandeel moeten bereiken. De intrinsieke waarde bedroeg eind vorig jaar 13,5 euro per aandeel. Dat betekent wel dat de beurskoers een premie van meer dan 100 procent inhoudt ten opzichte van de intrinsieke waarde. Voor het topmanagement en de rooskleurige vooruitzichten tot minstens 2023-2024 moet de belegger dus wel degelijk betalen.

Bekijk hieronder het interview met WDP-topman Joost Uwents op Kanaal Z

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content