Als de Vlaming uiteindelijk een beroep doet op een architect gebeurt dat vaak te laat, vindt de NAV. Daardoor ontstaat in veel gevallen bouwellende die vermeden had kunnen worden. De enquête van NAV toont eveneens aan dat de renovatiemarkt verder blijft groeien. Van de 275 bevraagde architecten geeft 47 procent aan dat het aantal renovatieopdrachten het afgelopen jaar is toegenomen. Ook voor 2010 wordt een positief resultaat verwacht. Amper 8,1 procent houdt rekening met een terugval en 38,5 procent verwacht een verdere stijging.

De Vlaamse Architectenorganisatie dringt er op aan dat het ereloon van de architect opnieuw zou worden opgenomen in de voorwaarden van de Vlaamse renovatiepremie. De organisatie pleit eveneens voor de invoering van een adviescheque. Daarmee zou de kandidaat-koper advies kunnen inwinnen bij een architect vooraleer hij of zij tot een aankoop overgaat.

Uit de enquête van NAV blijkt voorts dat bouwheren gemiddeld 110.559 euro spenderen aan de renovatie van hun woning.

De Vlaamse Renovatiedag vindt plaats op zondag 16 mei. Ruim

100 gerealiseerde renovatieprojecten stellen dan hun deuren open. Voor meer informatie kunt u terecht op

www.devlaamserenovatiedag.be

Als de Vlaming uiteindelijk een beroep doet op een architect gebeurt dat vaak te laat, vindt de NAV. Daardoor ontstaat in veel gevallen bouwellende die vermeden had kunnen worden. De enquête van NAV toont eveneens aan dat de renovatiemarkt verder blijft groeien. Van de 275 bevraagde architecten geeft 47 procent aan dat het aantal renovatieopdrachten het afgelopen jaar is toegenomen. Ook voor 2010 wordt een positief resultaat verwacht. Amper 8,1 procent houdt rekening met een terugval en 38,5 procent verwacht een verdere stijging. De Vlaamse Architectenorganisatie dringt er op aan dat het ereloon van de architect opnieuw zou worden opgenomen in de voorwaarden van de Vlaamse renovatiepremie. De organisatie pleit eveneens voor de invoering van een adviescheque. Daarmee zou de kandidaat-koper advies kunnen inwinnen bij een architect vooraleer hij of zij tot een aankoop overgaat. Uit de enquête van NAV blijkt voorts dat bouwheren gemiddeld 110.559 euro spenderen aan de renovatie van hun woning. De Vlaamse Renovatiedag vindt plaats op zondag 16 mei. Ruim 100 gerealiseerde renovatieprojecten stellen dan hun deuren open. Voor meer informatie kunt u terecht op www.devlaamserenovatiedag.be