De gemiddelde huursubsidie schommelde naargelang de provincie van 190 (Antwerpen) tot 198,5 euro (Vlaams-Brabant). De tegemoetkoming in de huurprijs is bedoeld voor mensen met een laag inkomen die verhuizen van een slechte, onaangepaste woning naar een goede en aangepaste.

Ook wie verhuist naar een woning verhuurd door een sociaal verhuurkantoor komt in aanmerking. Dat laatste was het geval in 993 van de in 2009 goedgekeurde aanvragen. In 675 andere

gevallen betrof het een verhuis naar een andere private woning.

De huursubsidie werd in mei 2007 ingevoerd en wordt maximaal

gedurende 9 jaar toegekend. Op basis van het totaal bedrag aan huursubsidies dat in 2009 werd uitgekeerd en het gemiddelde bedrag dat maandelijks wordt uitgekeerd kan het aantal personen dat momenteel een dergelijke toelage krijgt geraamd worden op circa 4.500.

De gemiddelde huursubsidie schommelde naargelang de provincie van 190 (Antwerpen) tot 198,5 euro (Vlaams-Brabant). De tegemoetkoming in de huurprijs is bedoeld voor mensen met een laag inkomen die verhuizen van een slechte, onaangepaste woning naar een goede en aangepaste. Ook wie verhuist naar een woning verhuurd door een sociaal verhuurkantoor komt in aanmerking. Dat laatste was het geval in 993 van de in 2009 goedgekeurde aanvragen. In 675 andere gevallen betrof het een verhuis naar een andere private woning. De huursubsidie werd in mei 2007 ingevoerd en wordt maximaal gedurende 9 jaar toegekend. Op basis van het totaal bedrag aan huursubsidies dat in 2009 werd uitgekeerd en het gemiddelde bedrag dat maandelijks wordt uitgekeerd kan het aantal personen dat momenteel een dergelijke toelage krijgt geraamd worden op circa 4.500.