Het Vlaams Woningfonds maakte de cijfers maandag bekend in aanwezigheid van onder meer Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a) bij de viering van de 25ste verjaardag
van het fonds.

Het Vlaams Woningfonds kent voordelige woonleningen (vanaf 1,5 procent) toe aan gezinnen met minstens een kind en een begrensd inkomen om een woning te kopen, te verbouwen of te bouwen.

In 2009 kende het fonds 2.512 leningen toe. "Dat is een stabilisering in vergelijking met het jaar voordien", aldus Laurens De Vos, die Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA) vertegenwoordigde. Gemiddeld werd er 2,12 procent interest gerekend.

Van de ruim 53.300 leningen die de voorbije 25 jaar toegekend
werden, financierde zowat 58 procent (31.288 leningen) de aankoop van een woning, soms in combinatie met het uitvoeren van saneringswerken.

Het Vlaams Woningfonds voorziet ook voordelige huurwoningen. Aan 1.744 gezinnen werd een kwaliteitsvolle woning verhuurd, vooral eengezinswoningen met drie slaapkamers of meer. In 2009 bedroeg de gemiddelde huurprijs 252 euro.

Volgens algemeen directeur van het Vlaams Woningfonds Peter Becuwe worden jaarlijks zowat 2.500 gezinnen geholpen. In 2010 zal de Vlaamse overheid garant staan voor 353 miljoen euro en 40 miljoen euro aan interestkosten, aldus De Vos. Minister Van den Bossche hoopt alvast goede partner te blijven van het Vlaams Woningfonds.

Het Vlaams Woningfonds maakte de cijfers maandag bekend in aanwezigheid van onder meer Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a) bij de viering van de 25ste verjaardag van het fonds. Het Vlaams Woningfonds kent voordelige woonleningen (vanaf 1,5 procent) toe aan gezinnen met minstens een kind en een begrensd inkomen om een woning te kopen, te verbouwen of te bouwen. In 2009 kende het fonds 2.512 leningen toe. "Dat is een stabilisering in vergelijking met het jaar voordien", aldus Laurens De Vos, die Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA) vertegenwoordigde. Gemiddeld werd er 2,12 procent interest gerekend. Van de ruim 53.300 leningen die de voorbije 25 jaar toegekend werden, financierde zowat 58 procent (31.288 leningen) de aankoop van een woning, soms in combinatie met het uitvoeren van saneringswerken. Het Vlaams Woningfonds voorziet ook voordelige huurwoningen. Aan 1.744 gezinnen werd een kwaliteitsvolle woning verhuurd, vooral eengezinswoningen met drie slaapkamers of meer. In 2009 bedroeg de gemiddelde huurprijs 252 euro. Volgens algemeen directeur van het Vlaams Woningfonds Peter Becuwe worden jaarlijks zowat 2.500 gezinnen geholpen. In 2010 zal de Vlaamse overheid garant staan voor 353 miljoen euro en 40 miljoen euro aan interestkosten, aldus De Vos. Minister Van den Bossche hoopt alvast goede partner te blijven van het Vlaams Woningfonds.