Niet alleen het uitblijven van een nieuwe regering bedreigt de toekomst van de fiscale gunstregeling, mogelijk geven begrotingsproblemen de maatregel zelfs de doodsteek.

Het fiscale voordeel bestaat sinds 2000 voor woningen van vijf tot
vijftien jaar oud, en dooft eind dit jaar uit. In principe kan de maatregel verlengd worden, maar daarvoor is een regering met volwaardige bevoegdheden nodig. Mogelijk sneuvelt de maatregel echter tijdens de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe regering. "Het wordt bijzonder moeilijk om dit fiscale regime te handhaven want we moeten 25 miljard euro recupereren in vijf jaar tijd", verklaart een bron die vertrouwd is met het dossier aan Le Soir.

Confederatie Bouw blijft intussen pleiten voor het behoud van de maatregel. Die zou een positieve impact hebben op de overheidsinkomsten, omdat er minder in het zwart wordt gewerkt.

Niet alleen het uitblijven van een nieuwe regering bedreigt de toekomst van de fiscale gunstregeling, mogelijk geven begrotingsproblemen de maatregel zelfs de doodsteek. Het fiscale voordeel bestaat sinds 2000 voor woningen van vijf tot vijftien jaar oud, en dooft eind dit jaar uit. In principe kan de maatregel verlengd worden, maar daarvoor is een regering met volwaardige bevoegdheden nodig. Mogelijk sneuvelt de maatregel echter tijdens de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe regering. "Het wordt bijzonder moeilijk om dit fiscale regime te handhaven want we moeten 25 miljard euro recupereren in vijf jaar tijd", verklaart een bron die vertrouwd is met het dossier aan Le Soir. Confederatie Bouw blijft intussen pleiten voor het behoud van de maatregel. Die zou een positieve impact hebben op de overheidsinkomsten, omdat er minder in het zwart wordt gewerkt.