Dat schrijft De Tijd.

Vlaanderen telt circa 557.000 private huurpanden.

Volgens Sien Winters, onderzoekster van het Steunpunt Wonen, gaat het om de eerste groei van de private verhuurmarkt sinds de Tweede Wereldoorlog. De aangroei is onder andere te danken aan het groeiende aantal verhuurde nieuwbouwappartementen.

Toch is het twijfelachtig dat dit nieuwe aanbod de spanningen op de huurmarkt kan oplossen. Want betaalbaar wonen is voor huurders een nog nijpender probleem dan voor huiseigenaren. De groep huurders die meer dan een derde van hun inkomen aan de maandelijkse huur moeten besteden, is de voorbije tien jaar aangegroeid tot meer dan de helft. Daarmee groeit de kloof met woningeigenaars. Die besteden gemiddeld 23 procent van hun inkomen aan de maandelijkse woonlasten.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd. Vlaanderen telt circa 557.000 private huurpanden.Volgens Sien Winters, onderzoekster van het Steunpunt Wonen, gaat het om de eerste groei van de private verhuurmarkt sinds de Tweede Wereldoorlog. De aangroei is onder andere te danken aan het groeiende aantal verhuurde nieuwbouwappartementen. Toch is het twijfelachtig dat dit nieuwe aanbod de spanningen op de huurmarkt kan oplossen. Want betaalbaar wonen is voor huurders een nog nijpender probleem dan voor huiseigenaren. De groep huurders die meer dan een derde van hun inkomen aan de maandelijkse huur moeten besteden, is de voorbije tien jaar aangegroeid tot meer dan de helft. Daarmee groeit de kloof met woningeigenaars. Die besteden gemiddeld 23 procent van hun inkomen aan de maandelijkse woonlasten.(Belga/RR)