Sinds 1 april 2017 moeten nieuwe verenigingen van mede-eigenaars hun syndicus registreren in de Kruispuntbank van Ondernemingen van de FOD Economie. Bestaande verenigingen kregen nog een jaar de tijd om dat te doen: tot 1 april 2018 dus. Doel van de maatregel is de rol van syndicus te officialiseren en te professionaliseren.

Het ziet er niet naar uit dat iedereen tegen die deadline in orde zal zijn. 'Wij horen bij de FOD dat de meeste professionele syndici intussen wel in orde zijn', zegt Dorien Stevens, woordvoerder van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars. 'Maar ook een mede-eigenaar of iemand met een vrij beroep, zoals een boekhouder, advocaat of landmeter, mag de taak op zich nemen.' In die groep zouden nog veel registraties moeten gebeuren.

Sinds 1 april 2017 moeten nieuwe verenigingen van mede-eigenaars hun syndicus registreren in de Kruispuntbank van Ondernemingen van de FOD Economie. Bestaande verenigingen kregen nog een jaar de tijd om dat te doen: tot 1 april 2018 dus. Doel van de maatregel is de rol van syndicus te officialiseren en te professionaliseren.Het ziet er niet naar uit dat iedereen tegen die deadline in orde zal zijn. 'Wij horen bij de FOD dat de meeste professionele syndici intussen wel in orde zijn', zegt Dorien Stevens, woordvoerder van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars. 'Maar ook een mede-eigenaar of iemand met een vrij beroep, zoals een boekhouder, advocaat of landmeter, mag de taak op zich nemen.' In die groep zouden nog veel registraties moeten gebeuren.