De Schuttershofstraat geldt als de luxe-winkelstraat van Antwerpen met retailers als Hermès, Gucci, Jimmy Choo en Chanel. Het verworven pand ligt naast de winkel van Terre Bleue die al eigendom is van Vastned Retail Belgium. Door de twee panden samen te voegen kan een winkeloppervlakte ontstaan van circa 220 m² op het gelijkvloers en 310 m² op de eerste verdieping. Het laat Vastned Retail Belgium toe om in te spelen op de toenemende vraag in het luxesegment naar grotere winkeloppervlaktes.

Nog in de Schuttershofstraat is Vastned Retail Belgium ook eigenaar van de winkelpanden 30 en 32, die respectievelijk verhuurd zijn aan het Franse lingeriemerk Pain de Sucre en de Belgische juwelier Slaets. Pain de Sucre vertrekt evenwel, in de plaats komt het Italiaanse modelabel Manilla Grace. Slaets heeft recent het

huurcontract verlengd.

Vastned Retail Belgium heeft een groot vertrouwen in de Schuttershofstraat als winkelstraat. In een persbericht zegt CEO Jean-Paul Sols dat Vastned Retail Belgium het komende jaar haar vastgoedportefeuille in de historische binnenstad en meer bepaald op de Schuttershofstraat nog verder zal uitbreiden.

Moeder koopt in Korte Gasthuisstraat

Vastned Retail nv, de Nederlandse meerderheidsaandeelhouder van Vastned Retail Belgium, heeft iets verderop een winkelpand verworven in de Korte Gasthuisstraat 17. Het pand is op lange termijn verhuurd aan '&- Other Stories', een van de nieuwe merken van H&M. Deze binnenstadswinkel heeft een winkeloppervlakte van onverveer 1100 m² verdeeld over twee verdiepingen (700 m² gelijkvloers en 400 m²) op de eerste verdieping.

Dat Vastned Retail nv en niet Vastned Retail Belgium dit pand heeft verworven, heeft te maken het het aandeel H&M in de portefeuille van Vastned Retail Belgium. Dat aandeel zou groter worden dan 20% van de huurinkomsten iets wat de wet op de gereglementeerde vastgoedvennootschappen niet toelaat.

De verkoper van beide panden is een particuliere belegger. CBRE heeft deze transacties begeleid. (LV)

De Schuttershofstraat geldt als de luxe-winkelstraat van Antwerpen met retailers als Hermès, Gucci, Jimmy Choo en Chanel. Het verworven pand ligt naast de winkel van Terre Bleue die al eigendom is van Vastned Retail Belgium. Door de twee panden samen te voegen kan een winkeloppervlakte ontstaan van circa 220 m² op het gelijkvloers en 310 m² op de eerste verdieping. Het laat Vastned Retail Belgium toe om in te spelen op de toenemende vraag in het luxesegment naar grotere winkeloppervlaktes.Nog in de Schuttershofstraat is Vastned Retail Belgium ook eigenaar van de winkelpanden 30 en 32, die respectievelijk verhuurd zijn aan het Franse lingeriemerk Pain de Sucre en de Belgische juwelier Slaets. Pain de Sucre vertrekt evenwel, in de plaats komt het Italiaanse modelabel Manilla Grace. Slaets heeft recent het huurcontract verlengd. Vastned Retail Belgium heeft een groot vertrouwen in de Schuttershofstraat als winkelstraat. In een persbericht zegt CEO Jean-Paul Sols dat Vastned Retail Belgium het komende jaar haar vastgoedportefeuille in de historische binnenstad en meer bepaald op de Schuttershofstraat nog verder zal uitbreiden.Vastned Retail nv, de Nederlandse meerderheidsaandeelhouder van Vastned Retail Belgium, heeft iets verderop een winkelpand verworven in de Korte Gasthuisstraat 17. Het pand is op lange termijn verhuurd aan '&- Other Stories', een van de nieuwe merken van H&M. Deze binnenstadswinkel heeft een winkeloppervlakte van onverveer 1100 m² verdeeld over twee verdiepingen (700 m² gelijkvloers en 400 m²) op de eerste verdieping. Dat Vastned Retail nv en niet Vastned Retail Belgium dit pand heeft verworven, heeft te maken het het aandeel H&M in de portefeuille van Vastned Retail Belgium. Dat aandeel zou groter worden dan 20% van de huurinkomsten iets wat de wet op de gereglementeerde vastgoedvennootschappen niet toelaat. De verkoper van beide panden is een particuliere belegger. CBRE heeft deze transacties begeleid. (LV)