Vastned Retail Belgium koopt Gents H&M-pand

© TR

Vastgoedbevak Vastned Retail Belgium heeft het winkelpand van H&M in de Gentse Velstraat verworven. De investering past in de strategie van de vastgoedbevak om zich meer te focussen op winkelpanden in populaire winkelstraten.

Het pand van de Zweedse winkelketen H&M ligt op de hoek van de Veldstraat en de Bennesteeg. In de Veldstraat heeft het een gevelbreedte van 25 meter en in de Bennesteeg van 28 meter. De commercie?le oppervlakte van de winkel bestaat uit een gelijkvloers van 1025 vierkante meter en een eerste verdieping van 850 vierkante meter. Op de eerste en de tweede verdieping zijn stockage- en sociale ruimtes en technische lokalen.

Vastned Retail Belgium betaalt ongeveer 27,7 miljoen euro voor het pand. Die acquisitie genereert voor de bevak een huurinkomstenstroom van circa 1,1 miljoen euro op jaarbasis. De transactie wordt gefinancierd vanuit de bestaande kredietlijnen van de bevak en door overname van de kredieten van de overgenomen vennootschap. Door die investering zal de schuldgraad van Vastned Retail Belgium toenemen met ongeveer 4 procent tot circa 39 procent.

Focus op winkelstraten

Volgens Vastned Retail Belgium past de investering in de aangescherpte strategie om te focussen op premium high street shops in de populairste winkelstraten van grotere steden met een sterk winkelgebied. Op termijn beoogt de bevak dat binnenstadswinkels circa 65 procent van de vastgoed portefeuille uitmaken. Door de acquisitie van dit winkelpand groeit het aandeel binnenstadswinkels van 59 procent naar 62 procent in de portefeuille van Vastned Retail Belgium.

Vorig jaar kocht Vastned Retail Beligium een historisch pand in de Steenstraat 38 te Brugge. Het is ook eigenaar van enkele panden in de Leystraat, de Meir, de Schuttershofstraat en de Huidevetterstraat in Antwerpen. In Gent heeft het winkelpanden in bezit in de Veldstraat, de Zonnestraat en de Volderstraat. (LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content