Het nieuwe webinitiatief van de vastgoedmakelaar kreeg de naam ImmoScoop en het bundelt het vastgoedaanbod van meer dan 120 makelaars. ImmoScoop zal de nieuwe panden van de aangesloten makelaars de eerste maand in primeur publiceren.

Met ImmoScoop volgen de Vlaamse makelaars het voorbeeld van hun Nederlandse collega's. In Nederland heeft Funda, de site van de belangrijke makelaarsvereniging NVM, een dominante positie in het online aanbod van (residentieel) vastgoed. In het persbericht over de lancering van ImmoScoop merken de initiatiefnemers op dat

'de tarieven van de marktleiders elk jaar stijgen zodat deze stilaan onbetaalbaar worden'. ImmoScoop wil ook terug overzicht brengen in het 'overaanbod aan

vastgoedwebsites'. En het is ook een antwoord op de 'zogenaamde "scrapers", die de informatie van makelaars en consumenten ongevraagd kopiëren en publiceren met kwaliteitsverlies en ontevreden klanten tot gevolg'. Het aanbod op ImmoScoop zou beveiligd zijn met anti-scraping technologie.

Voorlopig zijn vooral makelaars uit de provincie Antwerpen verenigd rond de nieuwe site, maar er zouden vergevorderde plannen zijn voor uitrol van ImmoScoop naar de andere Vlaamse provincies.

Het nieuwe webinitiatief van de vastgoedmakelaar kreeg de naam ImmoScoop en het bundelt het vastgoedaanbod van meer dan 120 makelaars. ImmoScoop zal de nieuwe panden van de aangesloten makelaars de eerste maand in primeur publiceren. Met ImmoScoop volgen de Vlaamse makelaars het voorbeeld van hun Nederlandse collega's. In Nederland heeft Funda, de site van de belangrijke makelaarsvereniging NVM, een dominante positie in het online aanbod van (residentieel) vastgoed. In het persbericht over de lancering van ImmoScoop merken de initiatiefnemers op dat 'de tarieven van de marktleiders elk jaar stijgen zodat deze stilaan onbetaalbaar worden'. ImmoScoop wil ook terug overzicht brengen in het 'overaanbod aan vastgoedwebsites'. En het is ook een antwoord op de 'zogenaamde "scrapers", die de informatie van makelaars en consumenten ongevraagd kopiëren en publiceren met kwaliteitsverlies en ontevreden klanten tot gevolg'. Het aanbod op ImmoScoop zou beveiligd zijn met anti-scraping technologie.Voorlopig zijn vooral makelaars uit de provincie Antwerpen verenigd rond de nieuwe site, maar er zouden vergevorderde plannen zijn voor uitrol van ImmoScoop naar de andere Vlaamse provincies.