Vastgoedlegende Eric Verbeeck maakt nieuwe start

Eric Verbeeck © photo agency
Hans Brockmans
Hans Brockmans redacteur bij Trends

Eric Verbeeck wordt aandeelhouder en voorzitter van Gands Group, de nieuwe vastgoedvennootschap van zijn zoon Stéphane.

Na zijn vertrek als bestuurder bij de projectontwikkelaar Kairos (nu Koninklijke BAM) was het twee jaar stil rond de vastgoedlegende Eric Verbeeck. Maar onlangs werd de gewezen topman van Interbuild (nu BAM) voor 23 procent aandeelhouder van de zopas opgerichte Gands Group. Hij wordt ook voorzitter van die vastgoedgroep. Zijn zoon Stéphane Verbeeck leidde het bestaande Gands sinds 2009. “De jarenlange ervaring van vader kunnen we erg goed gebruiken”, zegt Stéphane, die gedelegeerd bestuurder wordt van de nieuwe vennootschap met een kapitaal van 1 miljoen euro. Hij bezit 60 procent van de aandelen.

Gands Group trekt zijn kapitaal ook open naar enkele kaderleden van het bedrijf. De meeste aandelen (12%) gaan naar general counsel Lien Van Mechelen. De vakjuriste startte in 2009 bij Gands, na een korte carrière bij de Kapelse ontwikkelaar Van Wellen Project Management. Ze is de dochter van gewezen Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen (Open Vld).

Stéphane Verbeeck benadrukt dat haar participatie niets te maken heeft met de eventuele invloed van haar vader. “Hij speelt als burgemeester van Kapellen geen zware politieke rol in de partij”, klinkt het. “Zijn dochter is een medewerker met een grote werkkracht en een sterk doorzettingsvermogen. Ze heeft onze interne juridische keuken perfect uitgebouwd. Dat talent wordt nu financieel vertaald.”

De andere aandeelhouders van Gands Group worden CFO Natacha Vandermeulen en de externe jurist Jan Deboeure. Die laatste – “onze consiglieri”, dixit Verbeeck – was ooit kabinetslid van premier Guy Verhofstadt (Open Vld) en kabinetschef van de gewezen Antwerpse havenschepen Leo Delwaide.

Gands is een van de belangrijkste residentiële projectontwikkelaars, vooral in de regio Antwerpen. Belangrijke projecten waren de London Tower in Antwerpen Noord en Berckendael in Brasschaat. Het bedrijf is ook sterk actief in zorgwoningen in heel Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content