Heel de operatie gebeurt buiten het blikveld van de Commissie van het Bank-, Financie- en Assurantiewezen. Wie meer dan 50.000 euro investeert in een niet-beursgenoteerd bedrijf, wordt geacht zelf het risico te wegen, zo bepaalt een Europese richtlijn. De CBFA bekijkt de operatie van Quares dus niet, wat ze wel doet bij de bevaks en andere beursgenoteerde vastgoedbroers.

Herman Du Bois, die in 2006 mee aan de wieg stond van Quares: "In België zijn we het enige niet-beursgenoteerde bedrijf dat voor een breder publiek belegt in een brede waaier gebouwen. Wij richten ons, in tegenstelling tot vastgoedcertificaten, op meerdere projecten."

In België is deze beleggingsformule nieuw. Bij onze noorderburen haalden dit soort fondsen verleden jaar 110 miljoen euro op. Mislukkingen als Bouwhuis en Ponzi schemes als Palm Invest bewijzen het risicogehalte. "Het vastgoedbedrijf heeft de handen vrij", klinkt het bij de CBFA. "Mocht blijken dat Quares toelaat dat beleggers minder inleggen, treden we wel op. Maar pas achteraf, als ze zich al verbrand zouden hebben. Het goede nieuws is dat een recente richtlijn het minimumbedrag, waarboven we niet mogen optreden, tegen 2012 optrekt tot 100.000 euro."

De vastgoedmarkt houdt Quares nauwlettend in het oog. De prognoses zijn behoorlijk ambitieus, stelt Boris van Haare Heijmeijer, European retailpartner van Cushman & Wakefield. "Bovenop een huuropbrengst van 6 tot 7 procent komt nog het rendement van de verkoop", zegt deze prominente insider. "Veel hangt dus af van de vastgoedmarkt, die onderhevig is aan inflatie- en rente-invloeden. Lees: economische golven."

H.B.

Heel de operatie gebeurt buiten het blikveld van de Commissie van het Bank-, Financie- en Assurantiewezen. Wie meer dan 50.000 euro investeert in een niet-beursgenoteerd bedrijf, wordt geacht zelf het risico te wegen, zo bepaalt een Europese richtlijn. De CBFA bekijkt de operatie van Quares dus niet, wat ze wel doet bij de bevaks en andere beursgenoteerde vastgoedbroers. Herman Du Bois, die in 2006 mee aan de wieg stond van Quares: "In België zijn we het enige niet-beursgenoteerde bedrijf dat voor een breder publiek belegt in een brede waaier gebouwen. Wij richten ons, in tegenstelling tot vastgoedcertificaten, op meerdere projecten." In België is deze beleggingsformule nieuw. Bij onze noorderburen haalden dit soort fondsen verleden jaar 110 miljoen euro op. Mislukkingen als Bouwhuis en Ponzi schemes als Palm Invest bewijzen het risicogehalte. "Het vastgoedbedrijf heeft de handen vrij", klinkt het bij de CBFA. "Mocht blijken dat Quares toelaat dat beleggers minder inleggen, treden we wel op. Maar pas achteraf, als ze zich al verbrand zouden hebben. Het goede nieuws is dat een recente richtlijn het minimumbedrag, waarboven we niet mogen optreden, tegen 2012 optrekt tot 100.000 euro." De vastgoedmarkt houdt Quares nauwlettend in het oog. De prognoses zijn behoorlijk ambitieus, stelt Boris van Haare Heijmeijer, European retailpartner van Cushman & Wakefield. "Bovenop een huuropbrengst van 6 tot 7 procent komt nog het rendement van de verkoop", zegt deze prominente insider. "Veel hangt dus af van de vastgoedmarkt, die onderhevig is aan inflatie- en rente-invloeden. Lees: economische golven." H.B.