De vastgoedbevak Montea investeert in een distributiecentrum van 24.000 vierkante meter in Gent-Terneuzen. Kort geleden kocht WDP, een andere vastgoedbevak, een logistieke site van 75.000 vierkante meter.

Montea koopt het distributiecentrum dat Cordeel heeft ontwikkeld voor de logistieke-dienstenverlener DSV Solution. Het pand bestaat uit 23.400 vierkante meter opslagruimte en 750 vierkante meter kantoorruimte en ligt langs de kanaalzone Gent-Terneuzen, vlak bij de R4. Het distributiecentrum bevindt zich op een terrein van ongeveer 74.400 vierkante meter en biedt de mogelijkheid voor een uitbreiding met 17.000 vierkante meter. De investeringswaarde bedraagt 10,9 miljoen euro.

Volgens CEO Jo De Wolf speelt Montea met deze investering in op "het groeiende belang van watergebonden logistiek in onze economie". Montea maakte ook bekend dat het via een obligatie-uitgifte ongeveer 30 miljoen euro wil ophalen.

Ook WDP pakte onlangs uit met een nieuwe investering. Het kocht van het Duitse vastgoedinvesteringsfonds Commerz Real een logistieke site met dertien hallen op een perceel van ongeveer 145.000 vierkante meter. Die site, gelegen in de industriezone Cargovil in Vilvoorde, is volledig verhuurd aan Carrefour, dat er de logistiek organiseert voor zijn non-foodactiviteiten. Ook hier gaat het om een multimodale locatie, met een aansluiting naar het Zeekanaal Brussel-Schelde. Het Capital Markets-team van Jones Lang LaSalle adviseerde bij de verkoop met een investeringsbedrag van 41,6 miljoen euro.

Laurenz Verledens

De vastgoedbevak Montea investeert in een distributiecentrum van 24.000 vierkante meter in Gent-Terneuzen. Kort geleden kocht WDP, een andere vastgoedbevak, een logistieke site van 75.000 vierkante meter.Montea koopt het distributiecentrum dat Cordeel heeft ontwikkeld voor de logistieke-dienstenverlener DSV Solution. Het pand bestaat uit 23.400 vierkante meter opslagruimte en 750 vierkante meter kantoorruimte en ligt langs de kanaalzone Gent-Terneuzen, vlak bij de R4. Het distributiecentrum bevindt zich op een terrein van ongeveer 74.400 vierkante meter en biedt de mogelijkheid voor een uitbreiding met 17.000 vierkante meter. De investeringswaarde bedraagt 10,9 miljoen euro. Volgens CEO Jo De Wolf speelt Montea met deze investering in op "het groeiende belang van watergebonden logistiek in onze economie". Montea maakte ook bekend dat het via een obligatie-uitgifte ongeveer 30 miljoen euro wil ophalen. Ook WDP pakte onlangs uit met een nieuwe investering. Het kocht van het Duitse vastgoedinvesteringsfonds Commerz Real een logistieke site met dertien hallen op een perceel van ongeveer 145.000 vierkante meter. Die site, gelegen in de industriezone Cargovil in Vilvoorde, is volledig verhuurd aan Carrefour, dat er de logistiek organiseert voor zijn non-foodactiviteiten. Ook hier gaat het om een multimodale locatie, met een aansluiting naar het Zeekanaal Brussel-Schelde. Het Capital Markets-team van Jones Lang LaSalle adviseerde bij de verkoop met een investeringsbedrag van 41,6 miljoen euro. Laurenz Verledens