Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

"Vanaf 1 januari 2015 geldt een nieuwe norm voor dakisolatie, die toepasselijk is op alle huizen die gebouwd zijn voor 2006. De eerste vijf jaar krijgt de eigenaar een vermaning als het dak niet genoeg is geïsoleerd, maar vanaf 2020 kan de woning onbewoonbaar worden verklaard", zegt Vlaams Parlementslid Mercedes Van Volcem in de krant. Ze vroeg uitleg aan de bevoegde minister, Liesbeth Homans.

Volgens Het Laatste Nieuws zijn op dit ogenblik de daken van 33.700 ­sociale woningen - bijna één op de drie - nog niet geïsoleerd. Bij de privéwoningen gaat het om ruim 361.000 woningen of 19 procent van het totaal.

Ook als de woningen niet onbewoonbaar verklaard worden, riskeren eigenaars bij ­verhuur of verkoop zware sancties, die de ­Vlaamse Wooninspectie kan opleggen, aldus de krant.

(Belga/RR)

Dat schrijft Het Laatste Nieuws."Vanaf 1 januari 2015 geldt een nieuwe norm voor dakisolatie, die toepasselijk is op alle huizen die gebouwd zijn voor 2006. De eerste vijf jaar krijgt de eigenaar een vermaning als het dak niet genoeg is geïsoleerd, maar vanaf 2020 kan de woning onbewoonbaar worden verklaard", zegt Vlaams Parlementslid Mercedes Van Volcem in de krant. Ze vroeg uitleg aan de bevoegde minister, Liesbeth Homans.Volgens Het Laatste Nieuws zijn op dit ogenblik de daken van 33.700 ­sociale woningen - bijna één op de drie - nog niet geïsoleerd. Bij de privéwoningen gaat het om ruim 361.000 woningen of 19 procent van het totaal. Ook als de woningen niet onbewoonbaar verklaard worden, riskeren eigenaars bij ­verhuur of verkoop zware sancties, die de ­Vlaamse Wooninspectie kan opleggen, aldus de krant. (Belga/RR)