Het omstreden project krijgt een negatief advies van de Gewestelijke Milieuvergunningscommissie, meldt Het Laatste Nieuws donderdag.

De vorige Vlaamse regering sloot een zogenaamd brownfieldconvenant af met Uplace. Via een dergelijk convenant kunnen sterk verontreinigde terreinen worden omgezet in nieuwe (bouw)terreinen. De huidige minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA) kende Uplace een bouwvergunning toe, maar daar werd beroep tegen aangetekend.

Voor het Uplace-project is een milieuvergunning nodig, maar die is er nog niet. De provincie Vlaams-Brabant weigerde een vergunning, waarna Uplace op zijn beurt beroep aantekende bij minister van Milieu Joke Schauvliege (CD&V).

De minister diende te wachten op het advies van de Gewestelijke Milieuvergunningscommissie (GMVC), wat uiteindelijk negatief werd. Volgens Het Laatste Nieuws wilde evenwel geen van de betrokken partijen het bericht officieel bevestigen. Het negatief advies komt in ieder geval als een verrassing voor de Vlaamse regering, die op een positief advies had gerekend.

Strikt genomen kan minister Schauvliege (CD& het advies naast zich neerleggen, maar daarvoor moet ze wel doorslaggevende argumenten aandragen. De beslissing van de minister wordt de komende dagen of weken verwacht. (Belga/BO)

Het omstreden project krijgt een negatief advies van de Gewestelijke Milieuvergunningscommissie, meldt Het Laatste Nieuws donderdag.De vorige Vlaamse regering sloot een zogenaamd brownfieldconvenant af met Uplace. Via een dergelijk convenant kunnen sterk verontreinigde terreinen worden omgezet in nieuwe (bouw)terreinen. De huidige minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA) kende Uplace een bouwvergunning toe, maar daar werd beroep tegen aangetekend. Voor het Uplace-project is een milieuvergunning nodig, maar die is er nog niet. De provincie Vlaams-Brabant weigerde een vergunning, waarna Uplace op zijn beurt beroep aantekende bij minister van Milieu Joke Schauvliege (CD&V). De minister diende te wachten op het advies van de Gewestelijke Milieuvergunningscommissie (GMVC), wat uiteindelijk negatief werd. Volgens Het Laatste Nieuws wilde evenwel geen van de betrokken partijen het bericht officieel bevestigen. Het negatief advies komt in ieder geval als een verrassing voor de Vlaamse regering, die op een positief advies had gerekend. Strikt genomen kan minister Schauvliege (CD& het advies naast zich neerleggen, maar daarvoor moet ze wel doorslaggevende argumenten aandragen. De beslissing van de minister wordt de komende dagen of weken verwacht. (Belga/BO)