"Door een Wimby-affiche aan te brengen op de etalage van een lege handelszaak, willen we potentiële investeerders warm maken om op die plaats een eigen onderneming te starten", zegt Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van Unizo.

Wimby is een initiatief van Unizo-Limburg dat aanvankelijk stond voor Work in My Backyard en als doel had om de lokale tewerkstelling te vergroten door plaatselijk ondernemerschap te stimuleren. Vooral op het vlak van ruimtelijke ordening wou Unizo via Wimby aandacht vragen voor nieuwe lokale ondernemersinitiatieven. Deze doelstelling wordt nu doorgetrokken naar de handelscentra.

Van Eetvelt plakte donderdag in Bilzen een vijftigtal Wimby-affiches op lege handelspanden. "De boodschap is vrij eenvoudig. Elk leegstaand handelspand is een opportuniteit voor een toekomstige ondernemer om zaak te starten", aldus Van Eetvelt. "Tegen hen zeggen we vandaag: twijfel niet langer, begin eraan, durf ondernemen."

Unizo kiest daarmee naar eigen zeggen voor een positieve boodschap, in plaats van repressieve maatregelen zoals leegstandbelasting of onteigening.

"Door een Wimby-affiche aan te brengen op de etalage van een lege handelszaak, willen we potentiële investeerders warm maken om op die plaats een eigen onderneming te starten", zegt Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van Unizo. Wimby is een initiatief van Unizo-Limburg dat aanvankelijk stond voor Work in My Backyard en als doel had om de lokale tewerkstelling te vergroten door plaatselijk ondernemerschap te stimuleren. Vooral op het vlak van ruimtelijke ordening wou Unizo via Wimby aandacht vragen voor nieuwe lokale ondernemersinitiatieven. Deze doelstelling wordt nu doorgetrokken naar de handelscentra. Van Eetvelt plakte donderdag in Bilzen een vijftigtal Wimby-affiches op lege handelspanden. "De boodschap is vrij eenvoudig. Elk leegstaand handelspand is een opportuniteit voor een toekomstige ondernemer om zaak te starten", aldus Van Eetvelt. "Tegen hen zeggen we vandaag: twijfel niet langer, begin eraan, durf ondernemen." Unizo kiest daarmee naar eigen zeggen voor een positieve boodschap, in plaats van repressieve maatregelen zoals leegstandbelasting of onteigening.