Tweede vastgoedfonds van Re-Vive start twee projecten op

19/11/13 om 11:35 - Bijgewerkt om 11:35

Bron: Trends

Het Re-Vive Brownfield Fund II heeft vorige maand een compromis gesloten over de aankoop van een terrein van 2 hectare op de oude Sidaplax-site in Gentbrugge. Samen met de andere investeerder, Vanhaerents Development, zal het er 70 woningen bouwen.

Re-Vive herwaardeert verontreinigde sites. Het heeft zijn hoofdzetel op Den Draad in Gentbrugge, een terrein waar ooit een staalfabriek stond en dat door Re-Vive herontwikkeld is. In 2010 begon Re-Vive met een eerste fonds van 20 miljoen euro. De helft van het kapitaal werd onderschreven door Dexia Bank België (nu Belfius) en Impact Capital, een holding onder leiding van Piet Colruyt (neef van Jef Colruyt van de gelijknamige keten).

Het tweede private fonds van Re-Vive heeft een kapitaal van 43,5 miljoen, waarvan nog geen vijfde is besteed. "Het heeft min of meer dezelfde aandeelhouders als het eerste fonds", zegt algemeen directeur Nicolas Bearelle. "Ook private investeerders hebben erop ingeschreven, tot het in augustus werd afgesloten. Het fonds hanteert dezelfde principes als het eerste: duurzaamheid en maatschappelijke relevantie zijn even belangrijk als rendement."

Een ander project van het tweede fonds is de sanering van 12.000 vierkante meter in Kapellen. Waar ooit een lijmfabriek stond, komt volgend jaar een woonwijk voor verschillende generaties, naast het bestaande RVT. Het fonds heeft ook een optie op een gewezen spoorwegterrein van 3 hectare in 's Gravenbrakel waarop 180 duurzame woongelegenheden worden gepland. Re-Vive heeft nu tien projecten in ontwikkeling, in Vlaanderen (inclusief Brussel), Wallonië en Noord-Frankrijk.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners