Acht jaar na de terroristische aanslagen op de zogenaamde twin towers van het WTC is enkel de bouw van één nieuw gebouw, het 1 World Trade Center of de "Freedom Tower", opgestart.

Na een impasse van zestien maanden werd uiteindelijk een akkoord bereikt. Volgens de Times zou het akkoord voorzien in 1,6 miljard dollar (1,2 miljard euro) aan publieke financiering en subsidies. 1 miljard dollar zou worden besteed aan de bouw van de eerste toren.

Zes weken voor de torens vernietigd werden, had bouwontwikkelaar Larry Silverstein de gebouwen geleaset. Na de gebeurtenissen verklaarde hij dat de torens zouden worden opgericht als een teken van nationale eer.

Als Silverstein met 300 miljoen dollar over de brug komt, zijn onder meer de stad en de staat bereid om nog eens 600 miljoen dollar voor de tweede toren op tafel te leggen.

Acht jaar na de terroristische aanslagen op de zogenaamde twin towers van het WTC is enkel de bouw van één nieuw gebouw, het 1 World Trade Center of de "Freedom Tower", opgestart. Na een impasse van zestien maanden werd uiteindelijk een akkoord bereikt. Volgens de Times zou het akkoord voorzien in 1,6 miljard dollar (1,2 miljard euro) aan publieke financiering en subsidies. 1 miljard dollar zou worden besteed aan de bouw van de eerste toren. Zes weken voor de torens vernietigd werden, had bouwontwikkelaar Larry Silverstein de gebouwen geleaset. Na de gebeurtenissen verklaarde hij dat de torens zouden worden opgericht als een teken van nationale eer. Als Silverstein met 300 miljoen dollar over de brug komt, zijn onder meer de stad en de staat bereid om nog eens 600 miljoen dollar voor de tweede toren op tafel te leggen.