Het meldpunt blijft in ieder geval bestaan en wordt op termijn een bemiddelingsorgaan, meldt De Morgen woensdag.

"We willen de bouwsector zeker niet met de vinger wijzen, maar op
deze manier kunnen we de cowboys identificeren die de sector verzieken", zegt Arne Vandendriessche, woordvoerder van federaal minister Vincent Van Quickenborne (Open Vld). De minister richtte het meldpunt in maart op.

Een vijfde van de klachten heeft te maken met constructiefouten en
technische wanprestaties. Een werf die stilligt ondanks het betaalde voorschot bracht 56 bouwers tot bij het meldpunt, al kan de FOD Economie dit euvel niet verhelpen.

Zestig klachten kon de FOD Economie wel ter harte nemen, wanneer het ging om inbreuken tegen de economische wetgeving. In 46 gevallen werden bouwers geconfronteerd met een failliete aannemer die met de noorderzon verdween. Ook namen sommige bouwondernemers het niet zo nauw met de noodzakelijke vergunningen.

Het meldpunt blijft in ieder geval bestaan en wordt op termijn een bemiddelingsorgaan, meldt De Morgen woensdag. "We willen de bouwsector zeker niet met de vinger wijzen, maar op deze manier kunnen we de cowboys identificeren die de sector verzieken", zegt Arne Vandendriessche, woordvoerder van federaal minister Vincent Van Quickenborne (Open Vld). De minister richtte het meldpunt in maart op. Een vijfde van de klachten heeft te maken met constructiefouten en technische wanprestaties. Een werf die stilligt ondanks het betaalde voorschot bracht 56 bouwers tot bij het meldpunt, al kan de FOD Economie dit euvel niet verhelpen. Zestig klachten kon de FOD Economie wel ter harte nemen, wanneer het ging om inbreuken tegen de economische wetgeving. In 46 gevallen werden bouwers geconfronteerd met een failliete aannemer die met de noorderzon verdween. Ook namen sommige bouwondernemers het niet zo nauw met de noodzakelijke vergunningen.