Er waren dit jaar zelfs minder vorstdagen dan in de winterperiode 2009-2010, blijkt uit cijfers die werden opgevraagd bij Bouwunie, de unie van het kmo-bouwbedrijf.

Halfweg maart 2011 stond de teller op gemiddeld 39 vorstdagen in Vlaanderen en 43 in België. In 2010 werden er tijdens de wintermaanden respectievelijk 45 en 48 vorstdagen geregistreerd.

"Al bij al was de winter in zijn geheel niet zo uitzonderlijk. Hij kwam wel vroeg - van eind november tot begin januari - en was krachtig", luidt het bij Bouwunie.

Door de vroege winterprik werd gevreesd voor een recordaantal dagen dat er in de bouwsector niet gewerkt zou kunnen worden, maar zo ver kwam het niet. De voorbije winterperiode haalt wel de top vijf van "ergste" winters in de bouwsector de voorbije twintig jaar.

Het fonds dat de vorstdagen registreert, sluit de winter eind april af.

Er waren dit jaar zelfs minder vorstdagen dan in de winterperiode 2009-2010, blijkt uit cijfers die werden opgevraagd bij Bouwunie, de unie van het kmo-bouwbedrijf. Halfweg maart 2011 stond de teller op gemiddeld 39 vorstdagen in Vlaanderen en 43 in België. In 2010 werden er tijdens de wintermaanden respectievelijk 45 en 48 vorstdagen geregistreerd. "Al bij al was de winter in zijn geheel niet zo uitzonderlijk. Hij kwam wel vroeg - van eind november tot begin januari - en was krachtig", luidt het bij Bouwunie. Door de vroege winterprik werd gevreesd voor een recordaantal dagen dat er in de bouwsector niet gewerkt zou kunnen worden, maar zo ver kwam het niet. De voorbije winterperiode haalt wel de top vijf van "ergste" winters in de bouwsector de voorbije twintig jaar. Het fonds dat de vorstdagen registreert, sluit de winter eind april af.