Groene leningen zijn fiscale steunmaatregelen voor energiebesparende investeringen. Volgens De Tijd, die zich baseert op een rondvraag bij financiële instellingen, loopt het totaalbedrag van toegekende leningen op tot 2 à 2,5 miljard euro. In de eerste tien maanden werd voor 1,5 miljard euro leningen toegestaan.

Marktleider BNP Paribas Fortis meldt voor 2011een toename van de groene kredieten met 200 procent. Ook Argenta (40 miljoen euro in november en december) en KBC leggen voor 2011 indrukwekkende cijfers voor.

De groene lening laat particulieren toe goedkoper geld te lenen om de energie-efficiëntie van hun woning te verbeteren. Het gaat om een tijdelijke maatregel die van toepassing is op de vanaf 1 januari 2009 tot 31 december 2011 gesloten leningovereenkomsten. (BO)

Groene leningen zijn fiscale steunmaatregelen voor energiebesparende investeringen. Volgens De Tijd, die zich baseert op een rondvraag bij financiële instellingen, loopt het totaalbedrag van toegekende leningen op tot 2 à 2,5 miljard euro. In de eerste tien maanden werd voor 1,5 miljard euro leningen toegestaan. Marktleider BNP Paribas Fortis meldt voor 2011een toename van de groene kredieten met 200 procent. Ook Argenta (40 miljoen euro in november en december) en KBC leggen voor 2011 indrukwekkende cijfers voor. De groene lening laat particulieren toe goedkoper geld te lenen om de energie-efficiëntie van hun woning te verbeteren. Het gaat om een tijdelijke maatregel die van toepassing is op de vanaf 1 januari 2009 tot 31 december 2011 gesloten leningovereenkomsten. (BO)