Dat is 16 procent van het budget van de Regie der Gebouwen of 0,038 procent van de primaire uitgaven,verklaarde minister van Begroting Guy Vanhengel in de commissie Financiën en Begroting op een vraag van Kristof Waterschoot (CD&V).

De minister wees erop dat de kost beperkt is. Indien men het systeem van het verkopen en terug huren van voormalige overheidsgebouwen wil evalueren dient men volgens hem ook rekening te houden met andere elementen zoals de renovatie of het onderhoud van bepaalde gebouwen zoals de Financietoren, en de rentelasten die de staat moet dragen bij belangrijke werken.

Dat is 16 procent van het budget van de Regie der Gebouwen of 0,038 procent van de primaire uitgaven,verklaarde minister van Begroting Guy Vanhengel in de commissie Financiën en Begroting op een vraag van Kristof Waterschoot (CD&V). De minister wees erop dat de kost beperkt is. Indien men het systeem van het verkopen en terug huren van voormalige overheidsgebouwen wil evalueren dient men volgens hem ook rekening te houden met andere elementen zoals de renovatie of het onderhoud van bepaalde gebouwen zoals de Financietoren, en de rentelasten die de staat moet dragen bij belangrijke werken.