Het ergste lijkt achter de rug voor de kelderende Spaanse vastgoedmarkt.

De woningprijzen in het noodlijdende Spanje bleven in januari min of meer op hetzelfde peil als in december. Dat blijkt uit gegevens van de Spaanse vastgoedsite fotocasa.es, in samenwerking met de IESE Business School.

De gemiddelde prijs voor een woning in Spanje bedroeg in januari 1.890 euro per vierkante meter tegenover 1.891 euro in december. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar werd wel een terugval met 9,9 procent genoteerd.

Wie in januari een woning kocht in de hoofdstad Madrid betaalde daar op maandbasis gemiddeld 0,3 procent meer voor tot 2.965 euro per vierkante meter. De prijzen in Madrid liggen 57 procent boven het nationale gemiddelde.

Opmerkelijk goed nieuws brengen de vastgoedcijfers in ieder geval niet mee, rekening houdend met een vrije val die 36 maanden lang duurde. In vergelijking met de vastgoedpiek in april 2007 is de gemiddelde woning in Spanje namelijk met ruim een derde in waarde gedaald.

De prijzen in de regio Murcia kenden met een toename met 1 procent op maandbasis de grootste stijging. De grootste daling (-0,9 procent) werd opgetekend in Cantabrië. In het noordelijke San Sebastian, de duurste stad om te wonen in Spanje, zakten de prijzen in januari van dit jaar met 0,4 procent in vergelijking met december, en met 12 procent in vergelijking met januari vorig jaar. In San Sebastian bedraagt de gemiddelde prijs voor een woning 4.588 euro per vierkante meter.

Het ergste lijkt achter de rug voor de kelderende Spaanse vastgoedmarkt.De woningprijzen in het noodlijdende Spanje bleven in januari min of meer op hetzelfde peil als in december. Dat blijkt uit gegevens van de Spaanse vastgoedsite fotocasa.es, in samenwerking met de IESE Business School. De gemiddelde prijs voor een woning in Spanje bedroeg in januari 1.890 euro per vierkante meter tegenover 1.891 euro in december. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar werd wel een terugval met 9,9 procent genoteerd.Wie in januari een woning kocht in de hoofdstad Madrid betaalde daar op maandbasis gemiddeld 0,3 procent meer voor tot 2.965 euro per vierkante meter. De prijzen in Madrid liggen 57 procent boven het nationale gemiddelde. Opmerkelijk goed nieuws brengen de vastgoedcijfers in ieder geval niet mee, rekening houdend met een vrije val die 36 maanden lang duurde. In vergelijking met de vastgoedpiek in april 2007 is de gemiddelde woning in Spanje namelijk met ruim een derde in waarde gedaald.De prijzen in de regio Murcia kenden met een toename met 1 procent op maandbasis de grootste stijging. De grootste daling (-0,9 procent) werd opgetekend in Cantabrië. In het noordelijke San Sebastian, de duurste stad om te wonen in Spanje, zakten de prijzen in januari van dit jaar met 0,4 procent in vergelijking met december, en met 12 procent in vergelijking met januari vorig jaar. In San Sebastian bedraagt de gemiddelde prijs voor een woning 4.588 euro per vierkante meter.