Al sinds 2006 neemt het aantal huisvestigingen van het SIKB toe en komt het zo tegemoet aan "het aantal kandidaten die wachten op sociale huisvesting", aldus Mohamed Ouriaghli, die zijn job als
voorzitter van het SIKB overlaat aan zijn opvolger Michel Barnstijn.

Van het totale aantal woningen dat het SIKB beheert, bevindt zestig procent zich in het centrum van Brussel en in Laken. De overige
40 procent is verspreid over de rest van Brussel.

Het SIKB is tot nu toe de voornaamste speler op de sociale huurmarkt in het Brusselse, luidt het.

Het SIKB is een vzw die onroerende goederen beheert voor rekening van de eigenaars en die goederen onderverhuurt aan mensen met een beperkt inkomen.

"Een win-winformule", aldus Ouriaghli. Het kantoor kan rekenen op ongeveer 400.000 euro aan subsidies van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en ook de stad Brussel ondersteunt het SIKB met onder meer een subsidie van 25.000 euro.

Al sinds 2006 neemt het aantal huisvestigingen van het SIKB toe en komt het zo tegemoet aan "het aantal kandidaten die wachten op sociale huisvesting", aldus Mohamed Ouriaghli, die zijn job als voorzitter van het SIKB overlaat aan zijn opvolger Michel Barnstijn. Van het totale aantal woningen dat het SIKB beheert, bevindt zestig procent zich in het centrum van Brussel en in Laken. De overige 40 procent is verspreid over de rest van Brussel. Het SIKB is tot nu toe de voornaamste speler op de sociale huurmarkt in het Brusselse, luidt het. Het SIKB is een vzw die onroerende goederen beheert voor rekening van de eigenaars en die goederen onderverhuurt aan mensen met een beperkt inkomen. "Een win-winformule", aldus Ouriaghli. Het kantoor kan rekenen op ongeveer 400.000 euro aan subsidies van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en ook de stad Brussel ondersteunt het SIKB met onder meer een subsidie van 25.000 euro.