Samenlevingsopbouw overhandigde samen met enkele huurders een eisenpakket en een kerstboom aan het kabinet van Vlaams minister van Wonen en Energie Freya Van den Bossche.

Volgens een voorstel van de sector mogen de totale woonkosten voor lage inkomens maximaal 30 procent van het maandinkomen bedragen. "Dat idee is het onderzoeken waard, want betaalbaar wonen is ook onze bekommernis", zegt de woordvoerder van Freya Van den Bossche, Gorik Van Holen. Hij wijst er echter op dat het vooral om een inkomensprobleem gaat en dat het kabinet zich al onder meer inzet op het vlak van zuinig wonen.

De sector Samenlevingsopbouw wil naast de maximumfactuur ook nieuwe sociale huisvesting en huursubsidies voor de laagste inkomens op de private huurwoningenmarkt.

Samenlevingsopbouw overhandigde samen met enkele huurders een eisenpakket en een kerstboom aan het kabinet van Vlaams minister van Wonen en Energie Freya Van den Bossche. Volgens een voorstel van de sector mogen de totale woonkosten voor lage inkomens maximaal 30 procent van het maandinkomen bedragen. "Dat idee is het onderzoeken waard, want betaalbaar wonen is ook onze bekommernis", zegt de woordvoerder van Freya Van den Bossche, Gorik Van Holen. Hij wijst er echter op dat het vooral om een inkomensprobleem gaat en dat het kabinet zich al onder meer inzet op het vlak van zuinig wonen. De sector Samenlevingsopbouw wil naast de maximumfactuur ook nieuwe sociale huisvesting en huursubsidies voor de laagste inkomens op de private huurwoningenmarkt.