Delin Capital Asset Management kocht eind juli twee distributiecentra in het Nederlandse Tilburg en Waalwijk voor 80 miljoen euro.

Christian Jamison, de CEO van het fonds, liet in maart op de Mipim-vastgoedbeurs in Cannes aan Trends weten dat zijn fonds ook 50 tot 100 miljoen euro investeringen plant in Vlaamse logistieke projecten. Daarvan is nog niets gerealiseerd, terwijl het in april ook al 36 miljoen in Born (Nederlands Limburg) investeerde. "Klopt", zegt Jamison. "We vinden dat er een gebrek is aan gepaste investeringsmogelijkheden in België."

Het fonds met zetel in Jersey wil een totale portefeuille opbouwen van 400 miljoen. De overkoepelende Delin Capital Group (met zetel in Jersey) wordt gevormd door Russische vermogende investeerders, die hun portfolio spreiden over vastgoed, landbouw en bouw(materialen).

De geografische focus van Delin Capital Asset Management ligt op Nederland, het Verenigd Koninkrijk en België. Het mikt op investeringen in logistiek vastgoed op toplocaties, met zekere inkomsten en een waardevastheid op lange termijn. Het fonds verwacht een jaarlijkse opbrengst van minstens 6 procent.

In België kijkt het fonds vooral naar projecten in de Antwerpse haven en langs het Albertkanaal. Maar voorlopig vindt het vooral investeringsobjecten vlakbij de Vlaamse distributieregio. "Het is een uitdaging om voldoende rendement te halen", zegt Jamison. "Tot nog toe waren we vooral actief in Nederland, maar we houden de Belgische markt permanent in de gaten."

Delin Capital Asset Management kocht eind juli twee distributiecentra in het Nederlandse Tilburg en Waalwijk voor 80 miljoen euro.Christian Jamison, de CEO van het fonds, liet in maart op de Mipim-vastgoedbeurs in Cannes aan Trends weten dat zijn fonds ook 50 tot 100 miljoen euro investeringen plant in Vlaamse logistieke projecten. Daarvan is nog niets gerealiseerd, terwijl het in april ook al 36 miljoen in Born (Nederlands Limburg) investeerde. "Klopt", zegt Jamison. "We vinden dat er een gebrek is aan gepaste investeringsmogelijkheden in België."Het fonds met zetel in Jersey wil een totale portefeuille opbouwen van 400 miljoen. De overkoepelende Delin Capital Group (met zetel in Jersey) wordt gevormd door Russische vermogende investeerders, die hun portfolio spreiden over vastgoed, landbouw en bouw(materialen).De geografische focus van Delin Capital Asset Management ligt op Nederland, het Verenigd Koninkrijk en België. Het mikt op investeringen in logistiek vastgoed op toplocaties, met zekere inkomsten en een waardevastheid op lange termijn. Het fonds verwacht een jaarlijkse opbrengst van minstens 6 procent.In België kijkt het fonds vooral naar projecten in de Antwerpse haven en langs het Albertkanaal. Maar voorlopig vindt het vooral investeringsobjecten vlakbij de Vlaamse distributieregio. "Het is een uitdaging om voldoende rendement te halen", zegt Jamison. "Tot nog toe waren we vooral actief in Nederland, maar we houden de Belgische markt permanent in de gaten."