Tot dusver werd in 264 dossiers ongunstig geadviseerd, blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Geert Bourgeois op een schriftelijke vraag van Valerie Taeldeman (CD&V).

Voor het slopen van een pand uit de inventaris dient de vergunningverlenende overheid steeds advies te vragen aan de Afdeling Ruimte en Erfgoed. Het advies is evenwel niet bindend.

De meeste adviesaanvragen dit jaar hadden betrekking op sloopdossiers in West-Vlaanderen (228), gevolgd door Oost-Vlaanderen (171), Antwerpen (92), Limburg (29) en Vlaams-Brabant (19). De dienst houdt pas sinds dit jaar statistieken bij over zijn adviezen voor het slopen van geïnventariseerd erfgoed. (Belga/BO)

Tot dusver werd in 264 dossiers ongunstig geadviseerd, blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Geert Bourgeois op een schriftelijke vraag van Valerie Taeldeman (CD&V). Voor het slopen van een pand uit de inventaris dient de vergunningverlenende overheid steeds advies te vragen aan de Afdeling Ruimte en Erfgoed. Het advies is evenwel niet bindend. De meeste adviesaanvragen dit jaar hadden betrekking op sloopdossiers in West-Vlaanderen (228), gevolgd door Oost-Vlaanderen (171), Antwerpen (92), Limburg (29) en Vlaams-Brabant (19). De dienst houdt pas sinds dit jaar statistieken bij over zijn adviezen voor het slopen van geïnventariseerd erfgoed. (Belga/BO)