De plakactie is een initiatief van omwonenden en sympathisanten en wordt gesteund door de Brusselse raad voor het Leefmilieu (Bral).

Vrijdag worden onder meer de ruiten van de verdwenen handelszaken beplakt en kunnen sympathisanten een boodschap nalaten. Het gaat om het voormalige "Restaurant de la Bourse" en "coiffeur Michel" in de Visverkopersstraat, op een boogscheut van de Dansaertstraat.

In september moesten zij op enkele dagen tijd hun handelszaak ontruimen. Dat gebeurde op bevel van de eigenaar die beide zaken wil samenvoegen tot een handelsruimte voor een kledingketen. Wie het wordt, is nog niet beslist en er werd ook nog geen bouwvergunning afgeleverd. Dergelijke speculatie leidt tot leegstand, vinden de initiatiefnemers.

Het protest zal plaatsvinden op de hoek van de Orts- en de Visverkopersstraat, van 18 tot 20 uur. (Belga/BO)

De plakactie is een initiatief van omwonenden en sympathisanten en wordt gesteund door de Brusselse raad voor het Leefmilieu (Bral). Vrijdag worden onder meer de ruiten van de verdwenen handelszaken beplakt en kunnen sympathisanten een boodschap nalaten. Het gaat om het voormalige "Restaurant de la Bourse" en "coiffeur Michel" in de Visverkopersstraat, op een boogscheut van de Dansaertstraat. In september moesten zij op enkele dagen tijd hun handelszaak ontruimen. Dat gebeurde op bevel van de eigenaar die beide zaken wil samenvoegen tot een handelsruimte voor een kledingketen. Wie het wordt, is nog niet beslist en er werd ook nog geen bouwvergunning afgeleverd. Dergelijke speculatie leidt tot leegstand, vinden de initiatiefnemers. Het protest zal plaatsvinden op de hoek van de Orts- en de Visverkopersstraat, van 18 tot 20 uur. (Belga/BO)