Een Vlaams bouwmeester krijgt een mandaat van vijf jaar en geeft het Vlaams architecturaal beleid mee vorm. Hij heeft een sturende rol in de voorbereiding en uitvoering van bouwprojecten van de Vlaamse overheid en andere Vlaamse publieke instellingen.

Peter Swinnen werd geboren in 1972 en studeerde aan het Sint-Lucas Architectuur Instituut Brussel en de Architectural Association London. Samen met twee collega-architecten richtte hij in 1998 het architectenkantoor 51N4E op, dat in 2004 de prestigieuze Rotterdam Maaskant Prijs voor Jonge Architecten kreeg.

Bij zijn projecten uit het verleden horen onder andere het cultureel congrescentrum LAMOT in Mechelen, het C-Mine cultuur- & designcentrum in Winterslag en de Place de l'Europe in Brussel.Een Vlaams bouwmeester krijgt een mandaat van vijf jaar en geeft het Vlaams architecturaal beleid mee vorm. Hij heeft een sturende rol in de voorbereiding en uitvoering van bouwprojecten van de Vlaamse overheid en andere Vlaamse publieke instellingen. Peter Swinnen werd geboren in 1972 en studeerde aan het Sint-Lucas Architectuur Instituut Brussel en de Architectural Association London. Samen met twee collega-architecten richtte hij in 1998 het architectenkantoor 51N4E op, dat in 2004 de prestigieuze Rotterdam Maaskant Prijs voor Jonge Architecten kreeg. Bij zijn projecten uit het verleden horen onder andere het cultureel congrescentrum LAMOT in Mechelen, het C-Mine cultuur- & designcentrum in Winterslag en de Place de l'Europe in Brussel.