De maatregel moet een antwoord bieden aan de enorme prijsstijgingen van de immobiliën in de Franse hoofdstad sinds tien jaar. Een stijging die hoog boven het landelijk gemiddelde ligt.

Het gaat om een plafonnering van de huur van gemeubelde en ongemeubelde appartementen waarvoor vanaf maandag een huurwaarborg gestort wordt. Volgens de stad moet de plafonnering zorgen voor een koopkrachtstijging voor de gezinnen.

De huurpijs zal niet meer dan 20 procent meer mogen bedragen dan een referentieprijs. Normaal gezien zal het experiment vijf jaar duren.

De nationale unie van eigenaars (UNPI), die in 2017 een annulering van de maatregel bekwam, heeft ook nu al een klacht ingediend.

De maatregel moet een antwoord bieden aan de enorme prijsstijgingen van de immobiliën in de Franse hoofdstad sinds tien jaar. Een stijging die hoog boven het landelijk gemiddelde ligt. Het gaat om een plafonnering van de huur van gemeubelde en ongemeubelde appartementen waarvoor vanaf maandag een huurwaarborg gestort wordt. Volgens de stad moet de plafonnering zorgen voor een koopkrachtstijging voor de gezinnen. De huurpijs zal niet meer dan 20 procent meer mogen bedragen dan een referentieprijs. Normaal gezien zal het experiment vijf jaar duren. De nationale unie van eigenaars (UNPI), die in 2017 een annulering van de maatregel bekwam, heeft ook nu al een klacht ingediend.