In de eerste vier maanden van dit jaar waren er volgens de notarissen 8 procent meer verkochte woningen dan in dezelfde periode van 2018. Veel van die woningen moeten worden gerenoveerd. Dat zet de bouwsector onder grote spanning, meldt de Tijd zaterdag.

De orderboeken van aannemers zitten nog vol tot het einde van dit jaar, terwijl dat twee jaar geleden niet langer dan drie à vier maanden was. Daar komt nog eens bovenop dat er een tekort aan mensen en materiaal is. Dat leidt dan weer tot hogere prijzen voor bouwmateriaal. Cijfers van de Nationale Bank geven aan dat de verkoop van bouwmaterialen in het eerste kwartaal van dit jaar met 12,7 procent is toegenomen. Steeds meer werven dreigen in ons land vertraging op te lopen of stil te vallen, luidt het in de krant.

Volgens De Tijd woedt er in de bouw- en vastgoedsector overigens een war for talent. Honderden vacatures voor jobs voor hoogopgeleiden geraken niet of moeizaam ingevuld. De bouw blijkt niet langer een sector te zijn waar werkgevers zich tevredenstellen met laaggeschoolden of medewerkers zonder opleiding. 'Het is erg moeilijk werfleiders te vinden. Er zijn ook te weinig bouwkundige tekenaars en ingenieurs om de technische plannen te maken. Het is op eieren lopen om personeel te vinden', aldus Dirk Hellemans van Groep Hadibouw.

In de eerste vier maanden van dit jaar waren er volgens de notarissen 8 procent meer verkochte woningen dan in dezelfde periode van 2018. Veel van die woningen moeten worden gerenoveerd. Dat zet de bouwsector onder grote spanning, meldt de Tijd zaterdag. De orderboeken van aannemers zitten nog vol tot het einde van dit jaar, terwijl dat twee jaar geleden niet langer dan drie à vier maanden was. Daar komt nog eens bovenop dat er een tekort aan mensen en materiaal is. Dat leidt dan weer tot hogere prijzen voor bouwmateriaal. Cijfers van de Nationale Bank geven aan dat de verkoop van bouwmaterialen in het eerste kwartaal van dit jaar met 12,7 procent is toegenomen. Steeds meer werven dreigen in ons land vertraging op te lopen of stil te vallen, luidt het in de krant.Volgens De Tijd woedt er in de bouw- en vastgoedsector overigens een war for talent. Honderden vacatures voor jobs voor hoogopgeleiden geraken niet of moeizaam ingevuld. De bouw blijkt niet langer een sector te zijn waar werkgevers zich tevredenstellen met laaggeschoolden of medewerkers zonder opleiding. 'Het is erg moeilijk werfleiders te vinden. Er zijn ook te weinig bouwkundige tekenaars en ingenieurs om de technische plannen te maken. Het is op eieren lopen om personeel te vinden', aldus Dirk Hellemans van Groep Hadibouw.